De hond met rastahaar

Er wordt altijd gezegd dat baasjes op hun hond gaan lijken, of was het andersom? Er worden zelfs soms wedstrijden voor georganiseerd. In mijn salon heb ik ook verbluffende gelijkenissen. Rocco is zo'n hond waarvan ik in eerste instantie dacht: HELP wat moet ik daarmee doen!

Vachtexpert Diana Leeuwe
30-03-2015


Rocco met zijn baas

De puli, de hond met rastahaar

Het ging om een hond van het ras puli. Dit is een middelgrote hond vol rastahaar. Vervilte klitten maar dan netjes eigenlijk. Tijdens de opleiding van hondentoiletteren heb ik geleerd dat deze viltstrengen gescheurd worden, waardoor ze in lange dunne strengen vallen. Als je deze hond gaat wassen moet dat in de zomer gebeuren, het duurt namelijk twee dagen voordat hij droog is! De shampoo en het water moet door de viltstrengen heen worden geduwd waardoor het enorm veel werk is.


Toen hij de eerste afspraak maakte, legde de eigenaar uit dat hij zelf rastakapper is en zijn hond dus zelf goed bijhoudt. Ik was blij! Hij wilde alleen komen voor de dingen die hij zelf niet goed kon.

Viltscheuren

Zo wordt de buik altijd kort geschoren, zodat de hond geen vuil meeneemt tijdens de wandelingen en bij de ogen wordt het haar weggeknipt. Tevens verzorg ik zijn oren, nagels en voeten. Wassen en viltscheuren doet de baas dus zelf!

En hoe mooi ziet deze hond eruit. Het is een lieve vrolijke hond die zelfs graag bij mij in de salon naar binnen wandelt. De samenwerking met deze klant is dan ook een compliment waard want menig hond wordt niet zo netjes bigehouden als deze, ondanks het feit dat hij klitten heeft.
 

         Mail je vraag         

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.