Love Story van Choco en Jan

Jan woont samen met zijn 14-jarige zoon in Noord-Groningen. In het verleden heeft hij altijd honden gehad, tot vorig jaar juni…toen moest hij helaas zijn hond, een Friese Stabij, in laten slapen. Na een half jaar geen hond te hebben gehad begon het toch weer te kriebelen. “Als je altijd honden hebt gehad ga je het toch op een gegeven moment missen”, aldus Jan. Sinds twee maanden is de jonge, speelse, enthousiaste labrador-reu Choco in het leven van Jan en zijn zoon. Een hele uitdaging, zo’n pup van 10 maanden, want Choco heeft nog weleens zijn streken….

Succesmatches Trudy van den Wijngaard
22-06-2016

Hoe kwam je bij Verhuisdieren terecht? Kende je de website al?
Nee, ik kende het niet. Maar een nichtje van mij had een bericht op Facebook gedeeld van Verhuisdieren.nl en daar stond Choco dus op, met foto.

Wat was de reden dat Choco weg moest?
Choco woonde bij een gezin met kleine kinderen. Het is een behoorlijk forse hond en ook een beetje wild nog. En daarbij is hij wat happerig. Hij bijt niet, maar hapt wat om zich heen uit speelsheid. Dat is dan toch een beetje lastig met kleine kinderen…die zijn er dan toch wat bang voor. Hij zat vaak in de bench, ook als ze niet thuis waren. Ik vind het dan wel heel netjes dat het oude baasje op een gegeven moment zegt: “ik zoek een beter thuis voor hem”. Ze vond het wel heel triest, ze had er veel moeite mee.

Hoe verliep het eerste contact met Choco?
Mijn zoon en ik werden begroet door een enthousiaste en springende Choco. Na drie kwartier gepraat te hebben wisten we genoeg. We hebben hem toen direct meegenomen, en kregen een zak voer en wat speeltjes mee. Het was mij wel duidelijk dat hij nog veel moest leren!

Wat moest Choco zoal nog leren?
Het waren vooral schoenen, sloffen, kopjes en kussens die veel interessanter waren dan zijn hondenspeeltjes! Dat noemen ze ook weleens “ze hebben jeuk in de bek”. Maar dat is logisch en inherent aan een pup van nog geen jaar, dus daar moet je een beetje geduld mee hebben.
En hij trok heel erg aan de riem. Als je dan met hem naar buiten liep, dan kreeg je een arm van drie meter dus dat heb ik hem vrij snel afgeleerd! En dan nog het springen. In het begin sprong Choco uit enthousiasme zowat boven je uit! Maar ook dat wordt beter.

Is er nog contact met het vorige baasje?
Ja, ze is al komen kijken. En ik stuur zo af en toe een app met een foto. Deze zomer komt ze nog een keer met de kinderen. Ze is heel blij dat Choco goed terecht is gekomen!

Hoe gaat het verder met Choco?
Het gaat hartstikke goed! Ik heb een grote tuin, dus overdag is hij vaak buiten. Dan gaat hij vaak op de tuinstoel zitten en kijkt hij parmantig boven de tafel uit! Soms komt de Franse buldog van mijn zoon hier, als ik op mijn kleinzoon van twee pas. Die twee honden spelen dan vaak zo’n anderhalf uur in de tuin, tot ze allebei zo’n beetje de tong op de grond hebben hangen. Dat gaat hartstikke leuk! En ik ga ook met Choco fietsen, dan wordt hij goed moe. Verder is hij ontzettend gek op water! Ik heb twee grote sloten bij mij in de buurt…daar springt hij, patsboem, zo als een blok in.
Ja, we zijn er blij mee! Het is een hartstikke lieve hond, en er zit een prachtkop op. Iedereen smelt een beetje voor hem als hij je aan zit te kijken.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's