Succesmatch voor Carolina en verzorghond Sam

Carolina is gek op honden, maar zelf een hond nemen past niet in haar leven. Wel liet ze altijd de hond van haar moeder uit. Haar moeder heeft altijd honden gehad, maar nadat de laatste hond op twee-jarige leeftijd overleden was aan epilepsie, wilde haar moeder geen hond meer. Dat vond Carolina erg jammer, want ze miste het uitlaten en de liefde van zo’n dier wel. Ze liet ook nog een andere hond uit, maar dat hield helaas ook weer op. Gelukkig kwam verzorghond Sam op haar pad, een hele lieve Friese Stabij van vier jaar oud. Carolina maakt nu een paar keer per week heerlijke wandelingen met haar!

Succesmatches Trudy van den Wijngaard
16-10-2016

Waarom zocht je een verzorghond?
Ik heb zelf een kat en werk ook nog een paar dagen per week, dus een eigen hond past niet echt in mijn leven. Ik hou erg van wandelen, maar ik moet wel een doel hebben. En dat heb ik met Sam!

Hoe kwam je bij Verhuisdieren.nl terecht?
Dat was toevallig via het baasje van de vorige hond die ik uitliet. Zij moest, wegens omstandigheden, een ander baasje zoeken voor haar hond, en het beestje werd op Verhuisdieren.nl gezet. Zodoende wist ik dat deze site bestond. Toen ik erop keek zag ik tot mijn verrassing dat er ook verzorghonden op stonden, die uitgelaten moesten worden! Ik dacht meteen “dat is leuk, ik ga er gewoon weer mee verder”!

Hoe ging de eerste kennismaking met Sam en haar baasje?
Heel goed! Verleden jaar juli heb ik een gesprek gehad en een proefwandeling gemaakt. Daarna kreeg ik meteen de sleutel. Het baasje had gelijk zoiets van “dat zit wel goed”, en het zit ook goed. Sam is een hele gemakkelijke hond, het is hartstikke leuk!

Wat is de reden dat het baasje een verzorg(st)er zocht?
Het baasje van Sam werkt en is ook wel regelmatig thuis, maar hij heeft niet veel tijd om één of twee uurtjes met de hond te lopen. Daarom doe ik het, want Sam heeft het echt nodig om haar energie kwijt te kunnen. Ik loop gemiddeld zo’n anderhalf uur per keer, altijd op dinsdag en donderdag. Dat is vaste prik. Dit vrijwilligerswerk vind ik leuker dan dat ik voor geld zou gaan werken. Het is voor mij ontspanning, en gratis wandelen. Een soort sportschool zeg maar. En wat ook heel belangrijk is: IK heb plezier én de hond heeft plezier!

Neem je Sam ook weleens ergens mee naar toe?
Ja, af en toe neem ik haar mee in de auto. Ik woon vlakbij een heel groot park en daar gaan we dan naar toe. Wat ook leuk is: laatst wilde het baasje een weekendje weg, maar hij had niemand voor Sam. Ik zei “ik regel wel wat, geen probleem”. Sam was toen één dag bij mijn moeder in huis. ’s Avonds zijn we bij mijn moeder blijven slapen, en wat hebben we heerlijk geslapen met z’n drieën! Sam is zo gemakkelijk wat dat betreft, het is totaal geen moeilijke hond.

Dit is ook weer een hele mooie succesmatch als ik het zo hoor!
Ja, Sam is gewoon een deel van mijn leven geworden. Ik probeer het eigenlijk nooit af te zeggen. Ik moest alleen in het begin wel wennen aan het formaat van de hond. Ikzelf ben gek op en gewend aan Jack Russells, dus dat is een heel verschil! Maar het is echt geweldig, de liefde is er gewoon. Als ik aan kom rijden, dan is ze zo blij. Dan staat ze achter de deur te kwispelen van  “oh, je bent er weer”. Dat is zo heerlijk! En dat alles dankzij Verhuisdieren.nl.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.