Succesmatch voor ellen en koppel milo en mila

DOOR TRUDY VAN DEN WIJNGAARD

Ellen heeft jarenlang aanloopkatten gehad. Deze katten waren vaak overdag bij haar en gingen ’s nachts weer naar hun eigen baasjes toe. Daarna kreeg ze haar eerste eigen kat, zo’n vijf jaar geleden. Helaas bleek het beestje al schildklierproblemen te hebben en werd daar uiteindelijk heel ziek van. Twee jaar lang zat Ellen met een zieke kat in huis, met heel veel medicijnen en toestanden. In het voorjaar heeft ze haar kat in moeten laten slapen. Dat was heel triest. Ze wilde even kijken hoe het was om weer alleen te zijn, maar dat beviel haar toch niet! Nee, er moest weer leven in huis komen! En het liefst  nu twee katten in plaats van een!
Succesmatches Succesmatches
21-10-2015Waarom TWEE katten?

De reden daarvan is dat ik in de weekenden veel weg ben. Ik vind het niet prettig als zo’n beestje dan alleen is. Maar doordeweeks ben ik wel veel thuis in verband met mijn werk.

Hoe ben je bij Verhuisdieren.nl terecht gekomen?
In eerste instantie ging ik allerlei asielen langs. Steeds trok ik naar katten waar iets mee was, katten die zielig waren, trauma’s hadden enz. Totdat een vriendin zei: “Een kat mag ook gewoon LEUK zijn, je hoeft ze niet allemaal te redden”. Ik dacht: “Inderdaad, daar heb je wel een punt”. Ik ben toen van het hele asielverhaal afgestapt en ben gaan googlen. Op die manier ben ik bij Verhuisdieren.nl terecht gekomen. Het concept sprak me wel aan! Het is eigenlijk gewoon een datingsite maar dan voor katten en honden en hun baasjes. Dat vind ik wel grappig!

Waarom moesten Milo en Mila weg bij het vorige baasje en hoe gaat het nu met ze?
Dat was wegens tijdgebrek. Ik heb ze zes weken geleden opgehaald, ik voelde gewoon dat het klopte en het gaat ook inderdaad uitstekend! Ze waren een appartement gewend met balkon. Ik heb een eengezinswoning met een tuin. Zodra ze de tuin zagen wilden ze al naar buiten, maar ik heb ze eerst laten wennen. Na twee weken ben ik rustig begonnen om ze naar buiten te laten gaan. Dat is heel goed gegaan. Ze lopen nu in en uit via het kattenluik, maar blijven wel hoofdzakelijk in de tuin.
Mila is een echte knuffelkat, ze vindt het heerlijk om bij je op schoot te liggen. Milo vindt dat helemaal niks, maar contact vindt hij wel heel belangrijk! Hij komt zo af en toe wel tegen je aan liggen en wil heel graag aangehaald worden.

Ze zijn ook erg speels. Ik heb bijvoorbeeld een laserlampje. Zodra ik dat lampje oppak dan zitten ze allebei heel verwachtingsvol te kijken van “waar gaat het puntje naar toe”! Ik heb een tapijt waar ze dat erg leuk vinden, dan vliegen ze alle kanten op. Echt een aanrader voor kattenliefhebbers!
Doordat ze nu naar buiten kunnen merk ik wel dat er een andere relatie is ontstaan tussen die twee. Ze zijn niet meer zo op elkaar gericht. Alhoewel….op zolder hebben ze een plekje gevonden in een kast, waar ze zich terugtrekken als ze echt stilte willen. Daar heb ik een dekentje neergelegd en dat is nu hun vaste slaapplek geworden. Daar liggen ze heerlijk samen tegen elkaar aan.

Is er nog contact geweest met het vorige baasje?
In het begin was er bijna wekelijks contact, heel veel foto’s en appjes gestuurd. Daarna is het contact langzaamaan minder geworden.

Dit is dus een echte succesmatch!
Ja, het zijn echt hele leuke beestjes! Vanaf het moment dat ze binnen waren was ik al blij! Ik heb weer een huis waar twee levendige katjes in rondlopen in plaats van een ziekenboeg!
 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.