Succesmatch voor monique en poes noenie

Monique is zo blij met Noenie, haar succesmatch via Verhuisdieren, dat ze voor ons een mooi stukje heeft geschreven! Lees hier het hele verhaal.
Succesmatches Succesmatches
03-02-2016

Ik zocht en zag een aanhankelijke, ongecompliceerde, blije en jong volwassen poes. Na allerlei opvangsites te hebben bezocht, waar je op een foto moet afgaan om daarna misschien iets over het karakter te weten te komen, kwam ik toevallig op Verhuisdieren.nl. Daar moet je eerst aangeven wat je zoekt en wat je te bieden hebt. Dat maakte mij hoopvol, want hoe kan ik nou een huisdier uitzoeken door middel van een foto, op kleur?


Ik wist precies wat ik zocht dus ging meteen aan de slag. Noenie was mijn enige match. Het telefoongesprek met de 'verhuizer', waarin ik veel informatie kreeg over haar karakter, maakte mij enthousiast en de eerste kennismaking deed alle ratio verdwijnen : Ik was verliefd!

Noenie is als kitten met haar broertje en zusje op straat gevonden: Als oud vuil buitengezet terwijl ze nog geen maand oud waren. Ze zijn toen via kattenzorg of het asiel bij een gastgezin gekomen waar ze met de fles zijn grootgebracht. Dit laatste geeft poezen vaak een onbegrensd vertrouwen in de mens. Daarna is Noenie liefdevol verzorgd door een jong gezin met andere dieren.

Net als ieder ander weet ik dat als je de verwachtingen hoog hebt, je snel teleurgesteld kunt worden. Daar komt nog eens bij dat ik eerder twee ontzettend lieve poezen heb geadopteerd en van de laatste heb ik nog niet zo lang geleden ook afscheid moeten nemen. Er was dus nog best een leegte in huis die ik opgevuld zou willen hebben door de nieuwkomer. Maar als poezenmens zonder poes is geen optie dus........

Op 5 december kwam de verhuiswagen met kattenmand, speeltjes, chipregistratie waarbij de adreswijziging al was doorgegeven, medisch paspoort, (ook al had ik tevoren drie zakken bekend voer in huis gehaald) nog eens 3 zakken voer voor het geval dat.....  en natuurlijk Noenie.

Van tevoren hadden de vorige eigenaar en ik het adoptiecontract besproken en aangepast op onze inzichten. Dus na de handtekeningen te hebben gezet was de verhuizing een feit.
Omdat zij precies wisten waar Noenie behoefte aan heeft en ze haar alleen wilden verhuizen als ze ervan overtuigd zouden zijn dat ze ook dáár een fijn leven tegemoet zou gaan, ben ik ze dankbaar voor hun vertrouwen. Ze hebben aangegeven nog graag af en toe iets te vernemen dus zet ik mijn bevindingen, blijdschap en nieuwtjes af en toe op de mail.

Noenie vindt alle mensen leuk en is altijd wel in de buurt. Ben ik boven dan duurt het niet lang of ze komt er gezellig bij. Zitten we aan tafel dan is ze daar in de buurt. Ze kruipt regelmatig tegen ons aan om, net als in een nestje kittens, helemaal over je heen uitgebreid in slaap te vallen. Zo lief als ze kan kroelen, zo fel kan ze ravotten en speelt met alles wat los en vast zit. Zo vinden we bv. balpennen en sleutels tegenwoordig terug onder de kast. Gek genoeg laat ze mijn mooie hebben-dingetjes en planten met rust. Modelpoes toch? Zo keurig opgevoed. Kadootje!

Ze wil graag veel aandacht en ik word helemaal blij van haar leuke maniertjes om die aandacht te krijgen. Het is zo leuk om haar om me heen te hebben: de leegte is gevuld...... en meer. Ik had nooit gedacht dat ik via een soort datingsite nog eens een huisgenootje zou vinden ????????

En als strikje om mijn cadeau: de vorige eigenaar heeft er geen spijt van. Misschien wel doordat ze een uitgebreide keuring vooraf hebben kunnen doen, waardoor ze niet met een schuldgevoel blijven zitten??? Het is toch best lastig om een geliefd huisdier weg te doen. Maar als het dan toch moet. Of beter is dat........ dan is Verhuisdieren.nl toch wel een goede oplossing.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.