Succesmatch voor sophie en katten safi en scout

DOOR TRUDY VAN DEN WIJNGAARD

Sophie is opgegroeid met veel huisdieren, dat was altijd gezellig. Maar toen ze het huis uit ging om op zichzelf te wonen miste ze de gezelligheid van de twee honden en twee katten van haar ouders. Op verhuisdieren.nl ontdekte ze twee schattige katten, Scout en Safi. Ja, dat voelde meteen goed!
Succesmatches Succesmatches
13-01-2016Hoe kwam je op verhuisdieren.nl terecht?

Mijn beste vriendinnetje doet vrijwilligerswerk bij Verhuisdieren. Zij wist dat ik graag katten wilde, en zei dat ik eens op verhuisdieren.nl moest kijken. En toen zag ik Scout en Safi. Ik heb ze uitgekozen omdat ze er heel erg lief en schattig uitzagen. Maar ook een beetje voor mijn vriend. Hij had eenzelfde soort kat vroeger en het deed hem dus heel erg denken aan zijn oude kat.

Waarom wilde je twee katten en hoe oud zijn ze?
Scout en Safi zijn broertjes. In maart worden ze twee jaar dus ze zijn nog lekker jong en speels. De reden dat ik twee katten wilde is omdat ik fulltime werk. Als ze met z’n tweeën zijn kunnen ze zichzelf prima vermaken.

Waarom moesten Scout en Safi weg en hoe verliep het eerste contact?
De eigenaresse was het laatste jaar heel erg allergisch geworden en moest daarom de katten helaas wegdoen. Ik wilde Scout en Safi heel graag zien en had een afspraak gemaakt om langs te komen. Bij de meeste mensen, die al langs waren geweest, waren de katten vrij schichtig. Maar bij mij niet, ze kwamen allebei meteen naar me toe! Dat was erg leuk. De eigenaresse vond het daarom ook een goede keus om ze naar mij toe te laten gaan. Twee weken later heeft ze Scout en Safi bij mij thuis gebracht. Zo kon ze zelf ook zien waar haar katten terecht kwamen.

Heb je nog iets bijzonders meegemaakt?
Ja, ik heb wel gemerkt dat katten heel erg slim kunnen zijn! Ik kwam op een dag thuis van mijn werk en het was wel erg stil. Ik ontdekte tot mijn grote schrik dat de katten ontsnapt waren door het kattenluik. Ik had deze wel op slot gedaan! Ik had er ook nog allemaal spulletjes voor gezet. Maar ik zag dat ze alle spulletjes weggehaald hadden en vervolgens het kattenluikje kapot hadden gemaakt…dat was gewoon doormidden. Ik ben meteen buiten gaan zoeken. Gelukkig waren ze in de buurt gebleven en nu zitten ze weer veilig binnen. Ik voelde me wel schuldig, maar eigenlijk kon ik er ook niets aan doen want wie verwacht nu zoiets. Nu zitten ze overdag, als ik werk, in een kamer zodat ze voorlopig niet nog een keer kattenkwaad uit kunnen halen!

Hoe gaat het nu met de twee kattenbroertjes?
Het gaat heel goed! In het begin waren ze redelijk schuw nog en zaten een paar dagen achter de bank. Maar daarna kwam eerst Safi achter de bank vandaan en zat al snel bij mij op schoot. Bij Scout duurde het wat langer. Maar nu, na bijna twee maanden, zijn het ontzettende aandacht-trekkers. ’s Avonds komen ze vaak allebei even op schoot om geaaid te worden. Ze hebben ook elke dag wel even een gek uurtje…dan rennen ze rond en springen over me heen, over de bank, achter elkaar aan. Dat is ontzettend leuk! Ik heb ze tot nu toe nog binnen gehouden, ook vanwege oud en nieuw en het vuurwerk wat dan afgestoken wordt. Maar in januari mogen ze naar buiten. Dan kunnen ze heerlijk in en uit lopen door het kattenluik. Ik woon aan de hei en heb ook een grote tuin, dus ze hebben ontzettend veel groen, vrijheid en ruimte hier. Het worden enorme avonturiers!
 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's