Featured

Verandering hondenvacht door ziekte

door Diana Leeuwe – Vachtexpert – 13-06-2015


De ziekte van Cushing bij de hond betreft een aandoening waarbij de bijnieren te veel hormoon aanmaken. Het is een ziekte die zeer vaak bij de hond voorkomt, met name kleine hondenrassen.

Ziekte van Cushing

Bij de ziekte van Cushing wordt er teveel cortisol aangemaakt in de bijnieren van de hond. Dit kan komen doordat er bijvoorbeeld een tumor groeit in de hypofyse (hersenen) of in de bijnieren.

De honden die hier last van hebben kunnen verschillende symptomen hebben. Dit hoeft zich niet altijd te uiten. Zo kunnen ze veel meer gaan drinken en plassen, slomer worden, door de achterpoten zakken, dikke buik krijgen en kale plekken ontwikkelen.

Kaalheid

Aan deze kaalheid is niets te doen. Je ziet de kaalheid vooral rondom de buik en de flanken. Zo wordt het bolle buikje nog beter te zien. Een hondenklant van mij lijdt aan deze ziekte van Cushing. Hij heeft het er behoorlijk zwaar mee gehad maar gelukkig dankzij de goede verzorging van zijn baas en de juiste dosering van de medicatie is hij nog steeds een prachtig hondje.

Hij heeft wel een bolle buik gekregen maar gelukkig blijft zijn vacht nog altijd even mooi. We passen zijn model nu zo aan dat er bijna niet te zien is dat hij ergens last van heeft.

(Tijger en mevr. Crawford)

ANBI logo

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen van een ANBI stichting? Klik hier