Maaike Oostland

Redacteur profielen checken


Als kind ben ik opgegroeid met border collies en schapen drijven en na enig zeuren kreeg ik op mijn 16de eindelijk een eigen hond! Een ex-straathond uit Spanje, een mix husky. En daar begon het allemaal voor mij!

Ondertussen heb ik een eigen stichting in Zuid-Spanje en red ik zo'n vijfig tot honderd hondjes per jaar. Daarnaast heb ik me omgeschoold tot hondentrainster en heb ik meestal tussen de zes en tien honden in huis, waarvan er drie officieel van mij zijn: een mix rottweiler/stafford, een Australian cattle dog en een bodeguero (Spaans ras). De rest is van de straat en blijft bij mij tot ze een ¨forever home¨ gevonden hebben.

Wat ik zoal tegenkom? Container pups (soms maar 1 dag oud), verwaarloosde honden, gedumpte honden of bange ex-jachthondjes die anders gedood zouden worden. Het is ontzettend dankbaar werk en ik geniet ontzettend van het proces waar de hondjes doorheen gaan zodra ze in mijn armen terechtkomen.

Hoe ik bij Verhuisdieren terechtkwam? Door Maaike van Poelje! Ik heb een aantal jaar geleden het stokje van haar stichting overgenomen en deze run ik nu zelf. Samen hebben we in het verleden heel erg veel hondjes gered. Ik wil me de komende tijd minder bezighouden met het daadwerkelijk redden van hondjes en meer tijd besteden aan het ondersteunen van andere stichtingen, waaronder Verhuisdieren! Dankjewel dat ik hier bij mag horen!

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar