Ons team

Graag stellen we je voor aan ons team. Enorm dankbaar zijn we voor de onmisbare hulp van onze vrijwilligers.


FEMKE PASQUINO - DE HARDE

Oprichter, algemeen directeur

Ik ben Femke Pasquino - de Harde. Ik kwam op Texel ter wereld onder toeziend oog van onze hond Borus. Na Borus volgden nog vele huisdieren, die een onmisbaar element werden in mijn jeugd en verdere leven.

Wij hebben in ons gezin al meerdere malen een ouder huisdier gehad die bij ons herplaatst was. Het was heel fijn om deze dieren nog een kans te geven op een mooi leven.

Ik wil mensen ervan bewust maken dat er heel veel lieve 'tweedehands' dieren op een nieuw baasje zitten te wachten. Het is begrijpelijk dat mensen het eng vinden om een 'tweedehands' huisdier te nemen omdat ze niet goed weten wat voor dier ze in huis halen. Met Verhuisdieren probeer ik daar verandering in te brengen.

NIENKE OORT

Eindredacteur en blogger

Mijn ontmoeting met Femke vond plaats toen ik nog verslaggever was bij De Telegraaf. Ik vond Verhuisdieren zo'n mooi initiatief, dat ik haar een platform in de krant wilde bieden voor meer naamsbekendheid. Dit resulteerde in een tweemaandelijks item over een succesmatch en een heel fijne samenwerking.

Ook was ik in de mooie positie om het goede doel aan te dragen voor de opbrengst van de puzzelactie in diezelfde krant. Hierdoor heeft Verhuisdieren de mogelijkheid gekregen een prachtige nieuwe website te lanceren om nóg meer diertjes aan een fijn thuis te helpen. 

Inmiddels ben ik als zelfstandige aan de slag als tekstschrijver, blogger en mediaconsulent. Via Verhuisdieren kreeg ik mijn eerste platform als zzp'er waarin ik voor de site blogs mocht maken. Inmiddels is mijn takenpakket flink uitgebreid en het enthousiasme alleen maar gegroeid!

STERNA GRASMAN

Coördinator back-office 

Wie: Een paardenmeisje, ad hoc hondenuitlaatservice, kattenvrouw, ach ja eigenlijk dus gewoon een dierenvriendin.
Goed bezig: Echt geweldig dat ik via Verhuisdieren van dichtbij meemaak dat mens en dier via ‘onze’ matchingsite hun maatjes voor het leven vinden. Naast de support ben ik samen met Femke bezig om oppasdieren uit te breiden en verder te ontwikkelen.
Toekomst: Ik wil graag meegroeien met Verhuisdieren en ons mooie werk ook in het buitenland voortzetten.
Tijdens het werk-weetje: Femke maakt altijd heerlijke broodjes, maar ze kan er niet over uit dat ik geen pindakaas lust.
Huisdier(en): Katten Keyser en Söze (broer en zus) vernoemd naar de crimineel uit één van mijn favoriete films. En ja, ze doen hun naam eer aan.

DENNIS VAN PLATERINGEN

Redacteur en online specialist

Eerder werkte ik bij KNGF Geleidehonden en daar had ik iedere dag honden om mij heen. Echt een cadeautje als een eigen hond nog niet in je leven past! Om zomaar wat favorieten daar te noemen: Tobias de hele echte geleidehond en Fenna de Insta celeb, die ondanks haar +900 fans toch gewoon labrador bleef. Privé kan ik gelukkig ook altijd knuffels kwijt bij labrador Xima en Iggy de Border Collie. Die laatste is echt het wervelstormpje van onze familie.

Sinds 2019 ben ik freelancer in online media en werk ik vaak vanuit het buitenland. Ik ontdekte het mooie werk van Verhuisdieren via teamlid Nienke, met wie ik altijd al fijn samenwerkte. Bij Verhuisdieren vond ik een groep mensen vol passie, ondernemerschap en andere goede ideeën. Ik ben erg trots deel uit te maken van dit team. Verhuisdieren doet fantastische dingen, heeft lieve en betrokken supporters en daarom vul ik graag aan waar ik kan!

FEMKE ZIELHUIS

Redacteur Verhuisdier van de week - vrijwilliger

Al mijn hele leven voel ik mij op een bijzondere manier verbonden met dieren. Van jongs af aan zag ik dieren al als gelijken en maakten zij voor mij onderdeel uit van de familie. Ik ben met dieren om mij heen opgegroeid en iedereen die mij kent weet hoe speciaal en belangrijk dieren voor mij zijn.Thuis bij ons is het een gezellige beestenboel met verschillende dieren (honden, konijnen, cavia’s en ratten), die wij allemaal vanuit de opvang hebben geadopteerd.Dat dieren een fijn en gelukkig leven kunnen leiden in een omgeving waar ze de liefde en aandacht krijgen die ze verdienen, dat is wat telt voor mij.

Een paar jaar geleden zag ik een vacature van Verhuisdieren voorbijkomen en ik besloot te reageren, waarop ik direct een berichtje terugkreeg van Femke Pasquino. Ik volgde de werkzaamheden van deze stichting al een tijd en vond het concept (toen al) fantastisch. Met Femke Pasquino had ik direct een fijne klik en het is erg prettig om met iemand samen te werken die dezelfde passie en liefde voor dieren deelt als jijzelf. Sindsdien schrijf ik wekelijks artikelen voor meerdere dagbladen in Nederland, waarbij er een Verhuisdier in het zonnetje wordt gezet.

Het contact wat ik daarbij met de baasjes heb is ontzettend divers en soms ook erg emotioneel. Ik vind het fijn om dat extra steentje bij te kunnen dragen aan de zoektocht naar een fijn nieuw thuis voor hun huisdier. Verhuisdieren is een stichting waar ik trots op ben om daar deel van uit te kunnen en mogen maken. Het doel om dieren te herplaatsen bij een geschikt persoon/gezin, zonder dat zij daarbij eerst in het asiel terechtkomen, dat vind ik een mooi streven. Op deze manier kan ik mijn werkzaamheden combineren met mijn liefde voor dieren en om dat met zo’n fantastisch, fijn en gedreven team te doen, dat maakt het werk met een gouden randje!

LILI UJVARI

Redacteur support - vrijwilliger

Team verhuisdieren

Als klein meisje wilde ik altijd graag een hond, maar mijn ouders vonden dat geen goed plan. Toen ik paar jaar geleden met mijn vriend ging samenwonen kreeg ik er  automatisch twee harige roomies bij. Één van de honden hebben wij wegens privé omstandigheden moeten herplaatsen. Dat is via Verhuisdieren gelukt en zij heeft nu een ontzettend goed leven bij haar nieuwe gezin. Onze andere hond is pasgeleden gestorven. Door al deze gebeurtenissen en de impact die het met zich meebrengt, hebben wij besloten geen hond meer te nemen en ons als hondenoppas beschikbaar te stellen. 

Hoe ik bij Verhuisdieren terecht ben gekomen?  Verhuisdieren stond op de voorpagina van het krantje Metro. Ik dacht gelijk: daar wil ik voor werken! Ik ging kijken of ze vacatures hadden en ja hoor, die hadden ze ook. Kort daarna sprak ik af met de oprichtster Femke en hadden wij een leuk gesprek. Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik mij dus ook bij team van vrijwilligers gevoegd.

MAAIKE VAN POELJE

Redacteur support en tekstschrijver Succesmatch

Nadat ik in 2001 emigreerde van Amsterdam naar het Spaanse Andalusië, veranderde mijn leven drastisch. Mijn hart opende zich volledig voor hulp behoevende dieren, die daar al snel op mijn pad kwamen. Na vele jaren vrijwilligerswerk bij een lokale honden- en poezen shelter en het runnen van een ´huisopvang´ (honden, poezen, paarden) op mijn eigen stukje land begon ik zelf een stichting, Vagabundogs, om verwaarloosde dieren op te vangen en herplaatsen. Ik schreef diverse jeugdboeken over mijn ervaringen met dieren waarin ik de natuurlijke band tussen kind en dier centraal stel. Inmiddels heeft mijn leven weer een andere wending genomen en verblijf ik in Frankrijk met mijn twee honden Oepsie en Bolder. De mogelijkheid om voor Verhuisdieren te gaan werken kwam voor mij precies op het juiste moment en past helemaal bij mij. Een ding is zeker: ik zal de rest van mijn leven altijd dieren bij me hebben!


MARINA

Editor

Als kind was ik altijd dol op alle dieren, ik had dan ook altijd mijn eigen huisdier. Muizen, ratten eenden, konijnen, een hond en nog meer. Overigens niet allemaal tegelijk.
Het gekste huisdier dat ik gehad heb is denk wandelende takken, een stuk of 100…

Momenteel heb ik geen huisdieren maar ik ben wel zoekende. Zo ben ik ook terecht gekomen bij Verhuisdieren. Ik zocht een hond en vond een vrijwilligers baan.
Naast verhuisdieren ben ik werkzaam bij een media bedrijf als video editor en animator.
Video is echt mijn passie, als ik zelf niet bezig ben met het maken van een video dan kijk ik er wel één. Dus toen er bij vacatures editor stond voelde ik mij meteen geroepen om mij bij dit team te voegen.

CHARITY

Redacteur dierenprofielen checken - vrijwilliger

Geboren en getogen in Nederland, maar ik besteed een aanzienlijk deel van mijn tijd in Turkije. Mijn vriend en ik verblijven daar dan bij schoonmoeder in Istanbul. Ik had nooit echt super veel met dieren, maar dat is door mijn ervaringen in Turkije veranderd. De vele kansarme dieren op straat breken steeds weer mijn hart. Mijn schoonmoeder besloot jaren geleden om een paar dieren op te vangen, uiteindelijk had ze meer dan 40 dieren thuis.

Het doet me enorm goed om de dankbaarheid van zo’n dier te voelen. Doordat ik zo veel honden en katten heb leren kennen besefte ik hoe bijzonder ze stuk voor stuk zijn, ieder met een eigen persoonlijkheid. Maar 40 dieren kosten enorm veel tijd, om mijn schoonmoeder te ontlasten en om de dieren de aandacht te geven die ze verdienen besloot ik om dieren te gaan herplaatsen in Nederland. Een vriendin wees mij op Verhuisdieren, ik vond het meteen een geweldig iniatief! Het maakt het voor mensen toegangkelijker om een dier te adopteren i.p.v. te kopen van een fokker. Inmiddels hebben we via Verhuisdieren al 10 dieren een nieuwe kans kunnen geven in Nederland.

Toen ik een tijd geleden op de social media van Verhuisdieren reageerde dat ik mezelf graag zou aanmelden als vrijwilliger voor de stichting, werd ik meteen met open armen ontvangen. Mijn taak bij Verhuisdieren is om te checken of de nieuwe profielen voldoen aan de huisregels. Op deze manier weren we fokkers en blijft de website overzichtelijk voor al onze gebruikers.

TIJN BENEDEK

Projectbegeleider ontwikkeling website

DONNA MULLER

Redacteur support - vrijwilliger

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.