Sunray

Stichting

Oppashond

Woonplaats

Leerdam

Leeftijd

4 jaar

Laatste update

19-04-2024

Oorsprong van dier

Portugal

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Sunray is een hele loyale, aanhankelijke en lieve hond. Als ze je kent vindt ze het fijn geaaid te worden en bij je in de buurt te zijn.
Sunray is bang voor vreemde mensen, blaft daartegen en gaat ze uit de weg, maar er zit geen enkel kwaad in en ze houdt erg van haar honden-maatjes en haar mens.
Sunray loopt keurig aan de lijn en kan, als ze je kent, ook heel goed los lopen. Maar dan wel in een rustig gebied in de natuur omdat ze als ze los loopt er een handje van heeft auto's en fietsers weg te willen jagen. Als ze aan de lijn loopt doet ze dat niet en is er geen probleem.
Vreemde honden zijn helemaal ok, zolang ze vriendelijk naar haar zijn. Ze hecht zich sterk aan de andere honden hier in de opvang en wil graag bij ze blijven. Vandaar dat we haar heel graag bij een andere hond plaatsen, maar noodzakelijk is het niet. Spelen doet ze niet veel, maar af en toe wordt ze heel enthousiast. Ze geniet enorm van rustige wandelingen en de natuur.
Al met al is het een vrolijke rustige hond die alleen bezorgt en behoedzaam is. Gezien haar verleden is dat niet zo verwonderlijk. Sunray was een straathond en heeft zich een aantal jaren staande moeten houden op straat waar ze voor zover wij weten twee nestjes heeft gekregen. Bij het tweede nestje werd onze hulp ingeroepen en hebben we haar en haar pups de dag nadat ze geboren waren kunnen vangen. Alle 10 de pups zijn geadopteerd alleen Sunray is achter gebleven.
Tijdens haar straatleven is ze waarschijnlijk aangereden of mishandeld omdat haar rechter elleboog een trauma heeft opgelopen. Ze heeft er normaal gesproken geen last van, maar lange wandelingen zijn iets te veel voor haar.
Het is onbekend of Sunray met katten kan, maar dat kunnen we altijd testen.
Sunray is gecastreerd, ze is helemaal gezond, heeft alle vaccinaties en is ontwormd en ontvlooit.
Wij zoeken een gastgezin dat haar in huis kan nemen en haar eindelijk de bescherming, de rust en de regelmaat kan geven die zij zo nodig heeft en zo heel erg verdient. Het zou heel fijn zijn als er een andere lieve hond in het gezin aanwezig is waar zij zich aan kan optrekken. Wij hopen op deze manier dat zij meer vertrouwen in mensen in het algemeen krijgt en een permanent thuis kan krijgen.
Wij zullen het gastgezin bijstaan met onze kennis en adviezen. Wij blijven in nauw contact zodat het gastgezin er niet alleen voor staat.
Wij brengen onze honden altijd zelf met het vliegtuig naar Nederland, ze hoeven dus niet een hele lange reis over de weg te maken en worden begeleid door één van onze teamleden.
Sunray kan binnenkort naar Nederland komen.

Oppashond Sunray

Ras
Podengo mix

Periode

    Wensen

    Ervaring
    Ja, graag
    Referenties
    Nee, niet noodzakelijk
    Vergoeding
    Nee, ik zoek een vrijwilliger

    Thuissituatie

    Katten
    Onbekend
    Honden
    Ja
    Kinderen
    Kinderen vanaf 12 jaar
    Hond uit buitenland?
    Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
    Huisdierenbijsluiter

    Tips

    Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

    Tips bij adoptie

    Een huisdier zoeken dat bij je past

    • Persoonlijk contact
    • Geen handel in dieren
    • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
    • Zoekt de juiste match

    Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

    Zoekprofiel aanmaken

    Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

    Steun de stichting

    • Ontvang notificaties van nieuwe matches
    • Bekijk contactgegevens van matches
    • Support onze stichting voor 1 jaar