Succesmatch
Ollie
Ollie
Ollie
Ollie
Ollie

Ollie

Verhuiskat - zoekt baasje

  • Leeftijd: 1
  • Woonplaats van het dier: Tilburg
  • Laatste update: 09-03-2019

Contactgegevens

Ollie heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden via Verhuisdieren.
Ben jij nog op zoek jouw ideale match? Maak dan een zoekprofiel aan ontdek welke dieren er bij je passen. Vind je het leuk om succesverhalen te zien of te lezen? Klik dan hier.

Over de kat

  • Ras: Europees korthaar
  • Adoptiekosten: €25-€50
  • Reden van herplaatsing: Tijdgebrek

Omschrijving van het dier

Ollie heb ik in november gevonden op de parkeerplaats van een winkelcentrum waar hij naar eten aan het zoeken was. Hij leek nog een kitten, zo klein was hij. Hij bleek al in mei als vermist opgegeven te zijn maar de eigenaren wilden hem nu niet meer en is hij bij mij opgehaald door de dierenambulance. Na verblijf, castratie, check up etc. heb ik hem opgehaald uit het asiel, hij zat daar in een hokje en mocht vanwege een schimmel in de grote ruimte daar niet uit.

In het begin bij mij was hij erg op eten gericht en schrok alles naar binnen wat hij maar kon vinden. Sprong ook veel op het aanrecht om daar op strooptocht te gaan. Dit doet hij nu niet meer. Ik heb een voer routine voor hem gevonden wat goed voor hem werkt, kwalitatief blikvoer en brokjes uit een voerbal waarmee hij lekker lang zoet is. Hij is zelfs gegroeid sinds hij bij mij is! Zeuren doet hij soms maar houdt hij niet lang vol.

Ollie is speels, zacht, gezellig, grappig en ontwapenend, kortom een gezond jong katertje! Aanhankelijk als je weg bent geweest en natuurlijk smorgens als hij eten wilt is hij erg charmant. ;-)

Hij komt (nog?) niet op schoot maar ligt wel op zijn rug met de pootjes wijd naast je en dan maar keihard spinnen. Savonds rond (mijn) bedtijd rent hij naar boven en miauwt dan naar mij als ik niet meteen kom, hij wil dan namelijk spelen met de hengel (zijn favoriete spel) waarmee ik altijd een tijd met hem mee speel voordat ik ga slapen. Hij is niet bang voor mensen en gaat makkelijk mee in een mandje en in de auto. Een tuigje vindt hij ook geen probleem. Vuurwerk deerde hem totaal niet. Hij heeft al een keer bij mijn ouders gelogeerd en dat ging heel goed, ook met hun kat en met de kat van de buren kan hij goed opschieten, daar reageert hij rustig op ook al grommen en blazen de anderen naar hem.

Hij vindt het leuk om met mijn neefje en nichtje te spelen en is niet bang voor ze (7 en 9). Jongere kinderen en honden daarvan weet ik niet hoe hij daarbij zal zijn.

Toelichting

Ollie is nu 5 weken bij mij, hij is super speels, gericht op mensen en vriendelijk tegen andere katten. Ik denk dat hij graag met een andere jonge kat zou willen kunnen spelen. Helaas kan hij niet bij mij blijven wonen omdat ik in april een intensieve opleiding ga volgen en hiervoor ook meerdere dagen per week elders zal verblijven en hem hierdoor niet de tijd en aandacht kan geven die hij verdient. Op het moment van adoptie was dit nog niet zeker maar sowieso was mijn voornaamste doel hem dat hokje uit te krijgen. Ook heb ik een buurvrouw die niet zo aardig tegen (mensen met) katten is waardoor ik hem nog niet buiten heb durven laten.

Tegemoetkoming in de kosten die ik heb gemaakt zou fijn zijn (was uiteraard meer dan het hier aangegeven bedrag, nl. (€125,-)). Ook geeft dit aan dat je financieel wat over hebt voor een huisdier.

Als je interese in Ollie hebt ontvang ik graag een bericht van je met een beschrijving van je (gezins)situatie.