*SPOED: Milo*
*SPOED: Milo*
*SPOED: Milo*
*SPOED: Milo*
*SPOED: Milo*

*SPOED: Milo*

Oppashond – Gastgezin

 • Leeftijd: 1
 • Woonplaats van het dier: Venhorst
 • Laatste update: 14-01-2019

Contactgegevens

Om de contactgegevens te zien moet je een account aanmaken en met dit dier matchen in je zoekprofiel.

Over de hond

 • Ras: Podenco/Pointer
 • Locatie: Bij oppas thuis

Omschrijving van het dier

Milo verblijft momenteel op Gran Canaria maar we zijn voor hem op zoek naar een gastgezin in Nederland zodat hij zich hier verder kan socialiseren.

**Milo verblijft al een hele tijd in de rescue samen met zijn broertje. Moeder en zus zijn al geruime tijd geadopteerd in Nederland en ook Milo en Marvin verlangen zo ontzettend naar een eigen mandje. Wie wil een van deze kanjers een kans geven? Wij zijn ook ontzettend geholpen wanneer u een van de broers zou willen opvangen. Daarnaast is het opvangen een mooie manier om te zien of er een klik is tussen u en de hond wanneer u nog twijfelt over adoptie.**

Mooie Milo is gered uit de handen van een jager, hij is samen met zijn broer en zusje geboren in een kleine ruimte van 2 bij 3 meter waar hij is opgegroeid, het was er vies en koud en en voer was er minimaal, vandaar dat deze familie broodmager was toen ze bij ons in de opvang kwamen. Moedertje zat 24 uur per dag vast aan korte ketting, ook haar hebben wij gelukkig weg kunnen halen daar! Milo is een prachtige puber die geboren is op 15.08.2017, hij weegt 13 kilo en is gecastreerd. Deze prachtige hond is een vrolijk mannetje dat zich laat leiden door zijn nieuwsgierigheid, is heerlijk bijdehand en durft meer dan zijn broer en zusje. Met andere honden kan hij het prima vinden en spelen kan bij als de beste, Milo geniet nu duidelijk van de vrijheid die hij nog niet kende. Naar mensen toe is hij in het begin een beetje terughoudend maar al snel wint zijn nieuwsgierigheid en geniet hij van de aandacht die hij krijgt.

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen, een leuke en vrijwillige, maar vooral verantwoordelijke taak. Ben je bereid om een hond de voorbereiding te geven op een gouden mandje bij een liefhebbend adoptiegezin en ben je bereid de hond in zijn/haar eigen tempo wegwijs te maken in bijvoorbeeld het leren alleen zijn, de basiscommando's, misschien zindelijk worden, en heb je daar voldoende tijd en geduld voor? Dan zoeken we jou! Lijkt het u leuk om een hondje op te vangen? Stuur dan een mailtje naar het emailadres.

--------------------------------------------------------------------------------------------
De honden komen uit situaties waar alleen zijn in huis in de meeste gevallen niet aangewend is. Houd u er svp rekening mee dat elke hond in een nieuwe omgeving dit in kleine stapjes zal moeten aanleren. Neemt u hier in ieders belang dan ook voldoende tijd voor.

Periode

  Vanaf januari 2019

Wensen

 • Ervaring: Ja, graag
 • Vergoeding: Nee, ik zoek een vrijwilliger
 • Referenties: Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

 • Katten: Onbekend
 • Honden: Ja
 • Kinderen: Ja

Lees hier meer over de aandachtspunten bij het adopteren van een buitenlandse hond