*SPOED: Marvin*
*SPOED: Marvin*
*SPOED: Marvin*
*SPOED: Marvin*
*SPOED: Marvin*

*SPOED: Marvin*

Oppashond – Gastgezin

 • Leeftijd: 1
 • Woonplaats van het dier: Venhorst
 • Laatste update: 14-01-2019

Contactgegevens

Om de contactgegevens te zien moet je een account aanmaken en met dit dier matchen in je zoekprofiel.

Over de hond

 • Ras: Podenco/Pointer
 • Locatie: Bij oppas thuis

Omschrijving van het dier

Marvin verblijft momenteel op Gran Canaria maar we zijn voor hem op zoek naar een gastgezin in Nederland zodat hij zich hier verder kan socialiseren.

**Marvin verblijft al een hele tijd in de rescue samen met zijn broertje. Moeder en zus zijn al geruime tijd geadopteerd in Nederland en ook Milo en Marvin verlangen zo ontzettend naar een eigen mandje. Wie wil een van deze kanjers een kans geven? Wij zijn ook ontzettend geholpen wanneer u een van de broers zou willen opvangen. Daarnaast is het opvangen een mooie manier om te zien of er een klik is tussen u en de hond wanneer u nog twijfelt over adoptie.**

Marvin is een prachtige jonge hond die bij een jager is weggehaald samen met zijn moedertje, broertje en zusje. Hij is geboren op 15.08.2017, hij weegt 14.5 kilo en hij is gecastreerd. Marvin heeft het zwaar gehad bij de jager hij vindt hierdoor mensen best wel eng en het liefst blijft hij de kat uit de boom kijken voordat hij je komt begroeten. Toch is hij ook nieuwsgierig en komt na een tijdje dichterbij om poolshoogte te nemen en een aai over zijn snuit te halen. Met andere honden kan Marvin het heel goed vinden, hij is erg speels en lekker rennen met de andere honden vindt hij helemaal geweldig. Ook met een speeltje kan hij zich prima alleen vermaken. Marvin heeft een zeer lief karakter maar is wat onzeker naar mensen toe, wij verwachten dat dit zeker zal verbeteren met wat geduld, veel liefde en een warme mand.

Marvin is nog erg jong en hij heeft nog niets van de wereld gezien, zijn leven bestond uit 4 betonnen muren waartussen hij is opgegroeid, hij kreeg amper te eten en contact met mensen was er niet. Nu ziet zijn wereld er anders uit bij ons in de opvang en Marvin geniet duidelijk van zijn vrijheid, hij is helemaal klaar om een volgende stap te zetten in zijn leven.

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen, een leuke en vrijwillige, maar vooral verantwoordelijke taak. Ben je bereid om een hond de voorbereiding te geven op een gouden mandje bij een liefhebbend adoptiegezin en ben je bereid de hond in zijn/haar eigen tempo wegwijs te maken in bijvoorbeeld het leren alleen zijn, de basiscommando's, misschien zindelijk worden, en heb je daar voldoende tijd en geduld voor? Dan zoeken we jou! Lijkt het u leuk om een hondje op te vangen? Stuur dan een mailtje naar het emailadres.

--------------------------------------------------------------------------------------------
De honden komen uit situaties waar alleen zijn in huis in de meeste gevallen niet aangewend is. Houd u er svp rekening mee dat elke hond in een nieuwe omgeving dit in kleine stapjes zal moeten aanleren. Neemt u hier in ieders belang dan ook voldoende tijd voor.

Periode

  Vanaf januari 2019

Wensen

 • Ervaring: Ja, graag
 • Vergoeding: Nee, ik zoek een vrijwilliger
 • Referenties: Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

 • Katten: Onbekend
 • Honden: Ja
 • Kinderen: Ja

Lees hier meer over de aandachtspunten bij het adopteren van een buitenlandse hond