*SPOED: Mara*
*SPOED: Mara*
*SPOED: Mara*
*SPOED: Mara*
*SPOED: Mara*

*SPOED: Mara*

Oppashond – Gastgezin

 • Leeftijd: 1
 • Woonplaats van het dier: Venhorst
 • Laatste update: 14-01-2019

Contactgegevens

Om de contactgegevens te zien moet je een account aanmaken en met dit dier matchen in je zoekprofiel.

Over de hond

 • Ras: Mix
 • Locatie: Bij oppas thuis

Omschrijving van het dier

Mara verblijft momenteel op Gran Canaria maar we zijn voor haar op zoek naar een gastgezin in Nederland zodat zij zich hier verder kan socialiseren.

Mara bevindt zich nog in de rescue op Gran Canaria. Lieve Mara is meegenomen van een groot terrein waar vele honden dagelijks moesten overleven. Er was geen baasje in de buurt en de honden waren aan hun lot over gelaten. Mara en haar vriendinnetje July konden met een vangkooi worden gepakt waarna ze bij ons in de opvang werden afgegeven, de hondjes waren doodsbang en hadden nergens vertrouwen in, ze waren waarschijnlijk in het wild geboren en opgegroeid en hadden vrijwel geen contact gehad met mensen.

Mara was gelukkig een zeer nieuwsgierig hondje en al vrij snel zocht ze contact en genoot ze van een aai over haar koppie, toch is ze in het begin nog een beetje voorzichtig naar onbekende mensen toe maar gelukkig wint haar nieuwsgierigheid het altijd en ligt ze al snel aan je voeten om te genieten van de aandacht die ze krijgt. Mara heeft een geschatte leeftijd op een jaartje en ze weegt 13 kilo, ze is gesteriliseerd. Dit lieve meisje kan het prima vinden met andere honden, ze vindt het heerlijk om met ze te spelen en gek te doen of lekker te luieren in het zonnetje. Naar mensen toe is Mara ook erg lief, ze stelt zich wat afwachtend en onderdanig op en geniet heel duidelijk van een knuffel en een paar lieve woorden. Ze heeft een zacht karakter en ze is vrij rustig voor haar leeftijd.

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen, een leuke en vrijwillige, maar vooral verantwoordelijke taak. Ben je bereid om een hond de voorbereiding te geven op een gouden mandje bij een liefhebbend adoptiegezin en ben je bereid de hond in zijn/haar eigen tempo wegwijs te maken in bijvoorbeeld het leren alleen zijn, de basiscommando's, misschien zindelijk worden, en heb je daar voldoende tijd en geduld voor? Dan zoeken we jou! Lijkt het u leuk om een hondje op te vangen? Stuur dan een mailtje naar het emailadres.

--------------------------------------------------------------------------------------------
De honden komen uit situaties waar alleen zijn in huis in de meeste gevallen niet aangewend is. Houd u er svp rekening mee dat elke hond in een nieuwe omgeving dit in kleine stapjes zal moeten aanleren. Neemt u hier in ieders belang dan ook voldoende tijd voor.

Periode

  Vanaf januari 2019

Wensen

 • Ervaring: Ja, graag
 • Vergoeding: Nee, ik zoek een vrijwilliger
 • Referenties: Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

 • Katten: Onbekend
 • Honden: Ja
 • Kinderen: Ja

Lees hier meer over de aandachtspunten bij het adopteren van een buitenlandse hond