Ollie herplaatser
Ollie herplaatser
Ollie herplaatser
Ollie herplaatser
Ollie herplaatser

Ollie herplaatser

Oppashond – Gastgezin

 • Leeftijd: 2
 • Woonplaats van het dier: Rhenen
 • Laatste update: 12-02-2019
 • Bekijk de video van Ollie herplaatser hier

Contactgegevens

Om de contactgegevens te zien moet je een account aanmaken en met dit dier matchen in je zoekprofiel.

Over de hond

 • Ras: Windhond mix
 • Locatie: Bij het dier thuis

Omschrijving van het dier

Geslacht: Reu gecastreerd
Leeftijd:Volwassen
Geboortedatum:14-04-2016

Wij zijn op zoek naar een gastgezin of adoptant voor lieve herplaatser Ollie. Als Ollie je eenmaal kent is hij de liefste, trouwste open hond die er is. Hij is een leuke windhonden mix, maar steviger dan een windhond. Ollie zit nu een lange tijd in een pension, dus in een asielsituatie.

Wij zijn daarom op zoek naar een gastgezin, waarbij ook de Optie op Adoptie wordt aangeboden.
Ollie en zijn 7 broers en zussen kwamen in 2016 als pups naar Nederland vanuit Spanje. Ze kwamen allemaal terecht in goede Nederlandse gezinnen, waarin ze nog wonen. Het zijn honden met een zachte karakter.

Door een combinatie van omstandigheden ( zijn vrouwtje werd ziek en Ollie vond zijn woonomgeving te druk/teveel prikkels in een appartementencomplex) hebben de adoptanten ervoor gekozen om afstand van Ollie te doen.

Wij vertellen het volgende over Ollie:
Als Ollie je eenmaal kent is hij de liefste, trouwste open hond die er is. Hij heeft in het pension een goede training gevolgd.

Zijn mooie ogen kijken je aan als je hem komt bezoeken, even zijn neus de lucht in om je op te snuiven. Bij bekenden wordt hij gelijk vrij en open, vreemde mensen zullen hem in het begin even moeten negeren, geen oogcontact maken langzaam komt hij dan kijken. Ollie is mega zachtaardig, houdt van knuffelen, achter de bal aan rennen.
Ollie zou kunnen samenleven met een andere hond, het liefst een teefje die stabiel is en de hondentaal heel goed kent. Een kat in huis is helaas geen goede optie.
Ollie is geen hond die je in alle sociale activiteiten kan betrekken zoals bijvoorbeeld drukte opzoeken in een stad of terrasje zitten, dit zijn teveel prikkels voor Ollie, dit wil je hem niet aandoen.

De mensen die Ollie willen opvangen/adopteren moeten zeker ervaring hebben met honden en open staan voor het karakter van Ollie, en ook de tijd voor Ollie willen nemen om het vertrouwen en contact met hem op te bouwen.
Wat wij zoeken voor hem is een 1 of 2 persoons huishouden zonder kinderen in een rustige woonomgeving. Ollie neemt genoegen met de liefde en duidelijke leiderschap van zijn roedelleider. Het liefst zien wij hem in een huis met een tuin waar hij heerlijk kan spelen en rennen. Als hij vrij is op de speelweide is hij heel ontspannen en vindt hij het heerlijk om rondjes te rennen en uit te dagen..

De leiderschap moet op een duidelijke maar liefdevolle manier gebeuren, het duidelijke helpt n.l. Ollie om niet bang te zijn, en de knuffel /kroel die hij krijgt als hij iets goed doet, is voor Ollie goud waard !!!!!

Verder kan Ollie goed mee in de auto en is zindelijk.

Ben jij die duidelijke maar liefdevolle roedelleider die hij zo nodig heeft? Heb je interesse om Ollie op te vangen, stuur een mail naar info@alas-rescueteam.nl

Ollie heeft een chip, is gevaccineerd, heeft een Europees paspoort en een gezondheidsverklaring.

Geen broodfok of commerciële doeleinden.

Wij hebben de ANBI status en het CBF Keurmerk 'Goed doel'.

Periode

  Vanaf februari 2019

Wensen

 • Ervaring: Ja, graag
 • Vergoeding: Ja, in overleg
 • Referenties: Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

 • Katten: Onbekend
 • Honden: Ja
 • Kinderen: Nee

Lees hier meer over de aandachtspunten bij het adopteren van een buitenlandse hond