Bram
Bram
Bram
Bram
Bram

Bram

Oppashond – Gastgezin

 • Leeftijd: 4
 • Woonplaats van het dier: Delfgauw
 • Laatste update: 16-04-2019

Contactgegevens

Om de contactgegevens te zien moet je een account aanmaken en met dit dier matchen in je zoekprofiel.

Over de hond

 • Ras: kruising
 • Locatie: Bij oppas thuis

Omschrijving van het dier

Naam: Bram
Geslacht: reu (gecastreerd)
Geboortedatum: ca. maart 2015

Schouderhoogte: ca. 63 cm
Gewicht: ca. 31 kg

Verblijfplaats: Bram zit nu nog in onze opvang op Lesbos, maar kan binnenkort naar Nederland komen.

Bram is vastgebonden aan een boom aangetroffen door een van onze vrijwilligsters vlak voor onze shelter op Lesbos. Hij is daar bewust achtergelaten. Hij had gemene snijwonden van het touw in zijn nek. Hij is meegenomen naar de dierenarts waar de wonden behandeld zijn. De wonden zagen er erg pijnlijk uit maar hij liet zichzelf prima behandelen zonder problemen.

Vrijwilligers over Bram:

''Bram is een zachtaardige hond die conflicten zal vermijden. Hij draait zijn kop weg als een andere hond hem probeert te intimideren, maar reageert als de andere hond niet stopt. Hij is een heel slimme en vriendelijke jongen - ik was behoorlijk geschrokken en een beetje nerveus toen ik hem bij Camp Gaga aan de boom vastgebonden zag, maar hij begon meteen zijn staart te kwispelen en ging zitten om me te laten weten dat hij geen bedreiging vormde. Een sterke en toch rustige roedelleider. Hij is heel aanhankelijk maar is geen "behoeftige" soort hond. Speelt graag met de anderen. Hij loopt goed mee aan de lijn en zal een fijne kameraad zijn, waar hij ook mee naartoe gaat''.

''Bram is een geweldige hond! Een ontzettende goedzak en mega teddybeer. Hij is erg stabiel en letterlijk een 'giant' roederleider op een zachte en liefdevolle manier. Bram is een bijzonder mannetje met een fijne energie. Fijn om zo'n hond in de roedel te hebben. Hij loopt zalig aan de riem en is in alle opzichten de rust zelve. Bram is een kroelkont en doet dit vol overgave. De toekomstige adoptanten zullen enorm boffen met deze stabiele hond met geweldig karakter. Wanneer een andere hond in de roedel hem uitdaagt of in zijn poot bijt, dan doet hij niks terug. Hij loopt gewoon weg. Bram is een en al liefde en blijheid''.

Voor deze hond zoeken wij een tijdelijk gastgezin. Ook is het mogelijk om als gastgezin te fungeren met 1e optie op adoptie. U heeft dan als gastgezin 2 weken de tijd om te beslissen of u de hond daadwerkelijk wilt adopteren. De definitieve plaatsingsovereenkomst en betaling geschieden pas als u heeft beslist dat de hond bij u blijft.
Indien u niet adopteert, blijft u gastgezin voor de hond totdat de juiste match gevonden is.

Als gastgezin bent u NIET verantwoordelijk voor eventuele medische kosten.

Uiteraard stellen wij hoge eisen aan de gezondheid van de honden die naar Nederland komen: ze voldoen allemaal aan de wettelijke eisen (chip, paspoort, Rabiës-vaccinatie), daarnaast hebben ze ALLE benodigde cocktail-entingen gehad en zijn tevens getest op Ehrlichia. Onze honden die op het moment van reizen 6 maanden of ouder zijn, zijn geneutraliseerd en niet alleen getest op Ehrlichia, maar ook op Leishmania (honden jonger op Leishmania testen heeft geen nut vanwege in het bloed aanwezige antistoffen van de moeder.

We hanteren een zorgvuldige opvang- en adoptieprocedure met uitgebreide telefonische intake en een huisbezoek vooraf.

Uit veiligheidsoverwegingen en voor het gemak van onze adoptanten en gastgezinnen, wordt bij opvang/adoptie van een hond standaard een complete set goed passend tuig geleverd.

Periode

  Vanaf mei 2019

Wensen

 • Ervaring: Nee, niet noodzakelijk
 • Vergoeding: Ja, in overleg
 • Referenties: Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

 • Katten: Onbekend
 • Honden: Ja
 • Kinderen: Kinderen vanaf 5 jaar

Lees hier meer over de aandachtspunten bij het adopteren van een buitenlandse hond