Succesmatch
Loki
Loki
Loki
Loki
Loki

Loki

Verhuiskat - zoekt baasje

  • Leeftijd: 7
  • Woonplaats van het dier: Etten-Leur
  • Laatste update: 28-04-2019

Contactgegevens

Loki heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden via Verhuisdieren.
Ben jij nog op zoek jouw ideale match? Maak dan een zoekprofiel aan ontdek welke dieren er bij je passen. Vind je het leuk om succesverhalen te zien of te lezen? Klik dan hier.

Over de kat

  • Ras: Europese korthaar
  • Adoptiekosten: €25-€50
  • Reden van herplaatsing: Tijdgebrek

Omschrijving van het dier

Loki is een lieve, aanhankelijke kater. Hij komt graag bij je op schoot liggen en kan dan helemaal tegen je aankruipen; tot hij er genoeg van heeft, dan springt hij van schoot en gaat in een doos of op een kleedje liggen. Kleedjes houdt hij sowieso erg van, om op te liggen maar ook om mee te spelen! Hij speelt verder ook graag met propjes.
Loki komt wel eens buiten maar vertoont geen groot verlangen ernaar en blijft altijd in de tuin; een balkon zou daarom ook voldoende zijn. Hij heeft in huis wel een grote, open bak nodig die elke dag uitgeschept wordt en regelmatig helemaal ververst. Loki heeft ook last van zijn nieren. Hiervoor krijgt hij speciaal voer, en daardoor zijn zijn nierwaarden de laatste tijd gelijk gebleven.
Loki heeft af en toe de neiging om ineens te gaan miauwen. Sinds onze laatste verhuizing deed hij dat ook vaak ‘s nachts. De reden ervan is niet helemaal duidelijk. Wij geven hem elke avond Zylkène, en daardoor doet hij het bijna niet meer. Soms geeft hij ‘s nachts wel nog een paar miauwtjes.
Loki is een kat die behoefte heeft aan controle over zijn eigen leefomgeving, en die heeft hij bij ons niet helemaal. Hij heeft wel altijd voer, maar er zijn een aantal kamers waar hij niet in mag. Dat frustreert hem en dat kan ook bijdragen aan het miauwen. Hij zoekt dus het liefst een huisje waarin hij vrijuit kan bewegen.
Zijn frustraties uitte hij tot voor kort op zijn broertje. Daarom denken wij dat hij beter niet bij andere katten geplaatst kan worden, maar bij een lief baasje waar hij alle aandacht krijgt en die niet hoeft te delen. Helaas vindt hij kleine kinderen erg eng (hij houdt ook niet van hele hoge tonen, dus babygehuil is ook geen goed idee) maar oudere kinderen (zeker vanaf een jaar of tien) zullen geen probleem zijn.

Toelichting

Loki is een lieve, aanhankelijke kater, die wel wat aandacht nodig heeft en het liefst zelf zijn bewegingsruimte kan bepalen. Wij kunnen hem dat helaas niet bieden en daarom hebben we moeten besluiten dat het beter voor hem is om een ander huisje voor hem te zoeken.