Murphy

Verhuishond

Almelo

6 jaar

Reu

Klein (tot 35 cm)

30-09-2019


Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak zoekprofiel aan

Omschrijving

Dit is Murphy!
Murphy is een reu van 6 jaar oud (jan 2013).
Hij is een mix: zijn moeder is een Engelse Stafford en zijn vader een Jack Russel.
Hij is gecastreerd en heeft een paspoort en alle prikjes gehad. Hij is kerngezond, geen medische problemen. Gechipt.

Wij hadden nóóit gedacht dat deze dag zou komen.
Maar Murphy heeft een probleem. Door de gezondheid van zijn vrouwtje, en een daardoor sterk veranderde situatie thuis, wordt er al een tijdje niet goed genoeg meer voor hem gezorgd.
We doen erg ons best, maar het is echt niet genoeg. We hebben geprobeerd om het te verbeteren, maar zo lang het met zijn vrouwtje niet goed gaat, is het water naar de zee dragen. Hij verdient beter, een thuis waar hij meer aandacht krijgt, waar hij weer deel kan zijn van het gezin, ipv een "last". Het doet ons ontzettend veel verdriet. We hebben lang gedacht dat hij bij ons nog goed af was, maar naarmate de tijd verstrijkt begint hij er zelf ook last van te krijgen. Wij geloven oprecht dat wij niet langer zijn beste optie zijn.

Murphy is energiek, lief, aanhankelijk. Altijd vrolijk. Van binnen een echte schoothond die er eigenlijk nét een beetje zwaar voor is (13kg). Een grote persoonlijkheid in een klein lichaam. Hij heeft het formaat van een flinke Jack Russel, maar dan met wat meer body. Als je thuis komt uit je werk, staat Murphy kwispelend te op je te wachten bij de deur. Hij kan urenlang liggen slapen, maar kan ook uren wandelen, kan goed mee aan de fiets. Kent de commando's Kom hier, zit, bench (zijn mand), en rollen.
Hij is speels, een beetje lomp in zijn spel! Hij moet aan andere honden wennen, kan in het begin behoorlijk fel zijn, maar het gaat daarna altijd goed.

Hij krijgt graag een beetje aandacht in de vorm van een aai of een spel. Hij kan ook goed alleen zijn en is dan bij ons de bench gewend.

Qua beweging is het onze ervaring dat een uurtje per dag, verspreid over 3 a 4 wandelingen voldoende is om hem tevreden te houden, maar soms een extra stuk vindt hij ook lekker. Als je structureel minder met hem loopt dan gaat hij zich vervelen en dit merk je thuis in gedrag (rijden). Hij loopt prima mee aan de lijn en trekt zelden oid.

Hij lust in principe alle brokken. Wij hebben hem lang kvv gevoerd, maar momenteel eet hij brokken van de Pets Place. Als je hem over wil zetten verwacht ik daarmee geen problemen.

Naast alle goede kanten heeft hij natuurlijk ook een paar mindere dingen.
1)  Murphy kan niet met jonge kinderen. Een keer visite oid is het probleem niet, maar 24/7 wel. We hebben hiervoor hulp gehad, maar helaas mocht het niet baten. Dit is naast mijn problemen de belangrijkste reden voor herplaatsing. Hij wordt dan ook niet bij een gezin met jonge kinderen of kinderwens geplaatst.
2) Murphy is erg waaks. Als hij de baas eenmaal goed vertrouwt en een tijdje goed gecorrigeerd wordt, dan wordt dit wel echt veel minder. Van ons hoeft het niet helemaal weg, hij mag van ons best even blaffen, maar het is iets dat we wel willen benoemen.
3) Nog iets dat heel goed te corrigeren is en wat tijd en vertrouwen nodig heeft, maar wat ik wel wil benoemen is dit: Hij heeft vaak moeite met andere honden in het voorbijgaan. Hij blaft dan erg. Bij mijn man doet hij dit zelden, dus waarschijnlijk is dit vooral een probleem als hij weinig vertrouwen in iemand heeft of diegene als zwak ziet. Honden van familie etc is even kennismaken en uitzoeken wie die ander is, maar gaat daarna prima! Ik moet de 1e hond waar hij echt niet mee kan nog tegenkomen.

Al met al is Murphy echt een hele lieve hond. Echt de grootste schat, een heel tof maatje. Het doet ons dan ook echt veel verdriet dat het met de kinderen en mij niet wil.

Kortom:
Wij zoeken nieuwe baasjes. Geen of oudere kinderen. Wiens gezondheid en leefstijl een energieke hond die wel leiding nodig heeft aankunnen. Die begrijpen dat het niet vanzelf gaat en het niet erg vinden om tijd te investeren in een goede vertrouwensband. Leer hem kennen, en je houdt net zoveel van hem als wij :)
Een gouden mandje kunnen bieden. Een thuis voor altijd.

Heb je vragen? Schroom niet ze te stellen.

Over de hond Murphy

Jack Russel kruising
€50-€100
Kan niet met kinderen

Algemene info

Reu
Ja
Kortharig
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Nee
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Ja, noodzakelijk

Karakter

Heel actief
Ja
Ja
Ja
Nee
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

Murphy wordt herplaatst om 2 redenen:
A) Zijn vrouwtje heeft na de zwangerschappen blijvende lichamelijke problemen, hierdoor is de thuissituatie erg veranderd
B) hij kan niet met jonge kinderen (<12). Dit geeft thuis problemen, ondanks dat we herhaaldelijk hulp hebben gehad.

De kosten zijn 75 euro, hiervoor krijg je alle toebehoren erbij. Bench, voerbakken, voer, halsband, 1 leren riem en 1 uittrekriem.
Valt over te praten. Goed huis is #1

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl