Mila

Stichting

Verhuishond

Leeuwarden

2 jaar

Teef

Klein (tot 35 cm)

30-09-2019


Dit dier is onafscheidelijk van

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak zoekprofiel aan

Omschrijving

Onze hulp is gevraagd bij de herplaatsing van Niño en Mila.

Deze twee ongecompliceerde Chihuahua's zoeken een ander huisje. De privéomstandigheden van de eigenaren is helaas door het lot veranderd. In de nieuwe situatie vinden de huidige eigenaren dat de hondjes niet de aandacht en beweging krijgen die zij eigenlijk zouden wensen voor hen.
Niño en Mila zijn twee ongecompliceerde Chihuahua's mét stamboom. Het reutje heet Niño en het teefje Mila. Ze zijn beiden in 2016 geboren in Nederland bij een erkende fokker. Ze zijn inmiddels gesteriliseerd. We zoeken een huisje voor hen waar ze samen kunnen blijven. Ze zijn erg gehecht aan elkaar en hun sterke band samen willen we niet verbreken.

Mila is 2 kg en heeft een schofthoogte van 23 cm. Niño weegt 2,5 kg en zijn schofthoogte is 25 cm.
Ze zijn vanzelfsprekend gechipt en hebben een Europees geldig paspoort. Ze zijn ontvlooid, ontwormd en voor het laatst geënt eind juni 2018.
Ze zijn beiden gezond, hebben geen medische issues en geen speciaal dieetvoer nodig.

Mila en Ninõ zijn erg aanhankelijk en daarom zoeken we een baasje voor hen die veel thuis is en ze de aandacht kan geven die ze nodig hebben. Ze zijn beiden geheel zindelijk en kunnen een paar uurtjes alleen thuis zijn. Ze slopen niet. Ze zijn gewend aan de lijn te lopen en trekken iets aan de lijn aan het begin van een wandeling. Later lopen ze netjes naast. Momenteel leven ze samen met een kat. Mila loopt daar soms achteraan maar Niño beschermt de kat.
Kinderen onder de 10 - 12 jaar zijn ze niet zo van gecharmeerd. Kinderen vinden ze vaak te druk en daardoor raken ze overprikkeld. Blaffen om de boel proberen rustig te krijgen is dan het resultaat. Het is dus van belang dat in de nieuwe situatie geen kleine kinderen wonen en / of vaak in-en uitlopen.
Mila vindt andere honden buiten wat spannend en zoekt steun bij het baasje. Niño is wat dapperder en durft te blaffen als hij aangelijnd is en het toch wat eng vindt. Hoe ze met andere honden in huis omgaan is onbekend.
Ze reageren beiden niet op verkeer, vrachtwagens en fietsers. Incidenteel willen ze (binnen hun territorium) weleens achter een fietser aanrennen.
Als volwassenen binnen komen blaffen ze even kort. Al snel komen ze snuffelen om de nieuwkomers te onderzoeken. Ben je eenmaal 2-3 x op visite geweest, dan hoor je bij "de bekenden" en vinden ze het niet meer nodig om te blaffen.

Beide hondjes hebben een hoog energieniveau (Mila iets hoger dan Niño) en spelen graag met elkaar. Daarnaast hebben ze natuurlijk minimaal 3x per dag een goede wandeling nodig.

Kortom; Mila en Niño zijn reuze leuke, aanhankelijke en lieve hondjes zonder agressie. Heb jij voldoende tijd om deze twee jonge lieverds een mooi leven te geven. Kun jij ze zowel fysiek als mentaal de juiste uitdaging bieden en ben je veel thuis? Neem dan contact op!

Over de hond Mila

Chihuahua
€150-€275
Stichting

Algemene info

Teef
Ja
Kortharig
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Kinderen vanaf 5 jaar
Ja
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Heel actief
Ja
Ja
Nee
Nee
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

Voor de bemiddeling van de twee schatten vragen wij een vrijwillige bijdrage van de eigenaren. Echter vinden we het voor de eigenaren zelf legitiem een adoptievergoeding te vragen daar het hier om rashondjes met stamboom gaat. Per hondje vragen we daarom een adoptievergoeding van € 275,-.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl