Roxi

Stichting

Verhuishond

Zeist

11 jaar

Teef

Middel (35-70 cm)

13-11-2019

Roemenië


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Roxi is het zonnetje in huis. Ze is een vrolijke, vriendelijke hond die geniet van aandacht van mensen, of het nu volwassenen of kinderen zijn, Roxi vindt iedereen lief. Met andere honden is ze sociaal en vriendelijk, eigenlijk is Roxi gewoon een heel gemakkelijke hond die vermoedelijk het best tot haar recht zou komen in een gezellig gezin.

In huis is ze rustig, kan zichzelf heel goed vermaken en komt graag bij je liggen voor een knuffel. Ze geniet van aandacht en kan er bijna niet genoeg van krijgen. Ze was direct zindelijk en kan ook prima eventjes alleen zijn. Ze ligt dan gewoon lekker in haar mandje. Roxi is gewoon een lieve, gezellige hond. Ze is dol op alle gezinsleden, voor de kinderen in haar gastgezin is ze ook erg lief.

Bezoek aan huis vindt ze ook prima, ze komt even kennismaken en daarna behandelt ze hen hetzelfde als de mensen die ze al langer kent. Roxi is ook heel sociaal met andere honden. Ze is graag in hun gezelschap en probeert altijd leuk mee te spelen, stelt zich vriendelijk en afwachtend op naar andere honden. Ze is wat voorzichtig en zeker geen haantje de voorste, alles gaat bij Roxi met diezelfde, rustige vriendelijkheid.

Roxi loopt netjes aan de lijn zonder trekken, ze kuiert gezellig mee. Onderweg is ze nergens bang voor, naar vreemde mensen is ze iets terughoudend. Wel kan ze schrikken van harde stemmen, dat vindt ze spannend.

Roxi is gewoon een schat van een hond met een opgewekt, rustig karakter. Ze is graag dichtbij mensen en ook de aanwezigheid van andere honden vindt ze prettig. Haar leeftijd is twijfelachtig, ze lijkt jonger te zijn dan haar paspoort doet geloven maar deze lieverd kan hopelijk nog heel veel jaren een liefdevol gezinslid zijn voor wie haar een kans wil geven.

Bij wie mag Roxi haar koffertje voor altijd uitpakken?

ALGEMENE INFO
Roxi is volgens haar paspoort geboren in augustus 2008 maar we vermoeden dat ze jonger is. Ze is 46 cm hoog en weegt 18 kilo. Ze is gesteriliseerd, gechipt en in het bezit van een paspoort met alle noodzakelijke entingen. Ook laten we onze honden testen op onder meer hartworm en hier is Roxi negatief (is goed) op getest.

ACHTERGROND
Roxi is in Roemenie uit het nare asiel van Resita gered en ondergebracht bij een lokale rescuer. Zij zorgde ervoor dat Roxi haar paspoortje kreeg. Toen er een opvangmandje in Nederland vrij kwam kon Roxi aan haar grote reis beginnen en nu is ze veilig bij een gastgezin in Zeist. Op de website straydogsrescue nl vindt u meer foto's en van een aantal honden ook filmpjes.

ADOPTIEBIJDRAGE
De adoptiebijdrage komt volledig ten goede aan de honden en wordt gebruikt om andere honden in Roemenie te helpen en bij sterilisatiecampagnes.

HEEFT U BELANGSTELLING?
Als u belangstelling heeft voor een hond horen we graag van u! U kunt ons een berichtje sturen en dan krijgt u z.s.m. een reactie. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers die dit werk naast hun normale baan doen. Daarom kunnen wij niet altijd direct reageren maar we proberen u zo snel mogelijk te beantwoorden. We zoeken ook gastgezinnen met hondenervaring, dus als u dit iets lijkt, hopen we ook van u te horen!

DE PROCEDURE
Heeft dit hondje uw hart geraakt? Dan vragen we u om enige informatie te geven over uw woon/werk/gezinssituatie via het intake-formulier dat u krijgt toegestuurd. We kijken dan of de betreffende hond in deze situatie zou kunnen passen. Als dit het geval is, dan kunt u een afspraak maken om kennis te maken met de hond in het opvanggezin.

OVER DE STICHTING
Onze stichting staat ingeschreven bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en we worden regelmatig gecontroleerd door de overheid. Wij bieden hulp aan zwerfhonden in Roemenie en we organiseren diverse acties, waaronder sterilisatie-acties. Voor lieve sociale honden zoeken we een thuis in Nederland.

HELP EEN HANDJE, HELP EEN HONDJE!

Over de hond Roxi

€100-€150
Stichting

Algemene info

Teef
Ja
Kortharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Ja, met alle kinderen
Onbekend
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Ja
Nee
Ja
Ja
Nee

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

DOPTIEBIJDRAGE
De adoptiebijdrage, die € 125 euro bedraagt voor Roxi, komt volledig ten goede aan de honden uit Roemenië. We hanteren lagere tarieven voor oude(re) honden en honden met een bepaalde aandoening/beperking, omdat we ook hen graag een kans geven. Dit betekent wel dat de adoptiebijdragen bij lange na niet kostendekkend zijn; we zijn daarom ook afhankelijk van donaties. Van de adoptiebijdragen en donaties worden de volgende kosten betaald:

- ontvlooiing en ontworming
- vaccinaties (cocktailenting en rabiësvaccinatie)
- chip en Europees paspoort
- sterilisatie/castratie
- snap 4Dx test op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme. (Meer -
informatie over deze ziekten kunt u lezen verder op deze website)
(onvoorziene) medische kosten
- transportkosten van Roemenië naar Nederland
-reiskosten van vrijwilligers in Nederland, bijv. voor het afleggen van een huisbezoek
- de registratie van de chip bij de Nationale Databank Gezelschapsdierenen

Van de adoptiebijdrage voor een hond tot 3 jaar wordt 10 euro besteed aan sterilisatie-acties in Roemenië.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl