El

Verhuishond

Hillegom

1 maand

Reu

Middel (35-70 cm)

05-12-2019


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Lieve volwassen gecastreerde reu. Kan goed met andere dieren en honden. Ook met kinderen kan hij het goed vinden. El is wat schuchter en maakt een onderdanige indruk bij vreemden. Wanneer hij je eenmaal wat beter kent is hij zeer loyaal. Hij is een echte trouwe vriend. Deze grote vriend voelt zich wat ontheemd en dat is niet gek want hij heeft al zijn jaren doorgebracht op 1 en hetzelfde adres. Ondanks dat zijn verwijdering van dit adres hem uiteindelijk ten goede zal komen, begrijpt hij er zelf natuurlijk niet veel van. Zijn baasje heeft hem vanaf pup in huis gehad. Gezien zijn leefomstandigheden is deze hond weinig gewend m.b.t. beweging. Met de nodige TLC en geduld komt het helemaal goed met deze hond. Deze hond kan goed met andere honden, katten, kinderen. Is erg sociaal en loyaal.

Over de hond El

Duitse herder
Geen
Allergie

Algemene info

Reu
Ja
Kortharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Ja, met alle kinderen
Ja
Ja
Nee, kan moeilijk alleen zijn
Nee
Ja, noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Ja
Ja
Nee
Ja

Toelichting

Helaas kon zijn baasje niet meer goed voor hem zorgen vanwege diens ouderdom en de daarmee gepaarde mentale en fysieke problemen. Zowel het baasje als de hond raakten in verwaarloosde toestand. Samen met de zorgverleners hebben wij als dierenkliniek besloten de zorg voor deze hond tijdelijk op ons te nemen. El heeft huidproblemen in de vorm van een allergie. Hierdoor zijn huid en oorontstekingen de laatste periode op zijn oude adres een probleem voor hem geweest. De hond kreeg medisch gezien niet de juiste hulp. Inmiddels zijn behandelingen opgestart en zijn de problemen onder controle en aanzienlijke vooruitgang is nu zichtbaar. De huid van deze hond zal toch altijd een aandachtspuntje blijven i.v.v. dieetvoeding en regelmatige behandeling met medicijnen. Wij gunnen deze lieverd absoluut nog een paar heerlijke jaren op een warm adres waar hij zichzelf kan zijn en als lieve hond tot zijn recht kan komen. De kosten die wij als kliniek tot nu toe maakten zijn over het algemeen voor onze eigen rekening. Wel willen we toekomstige verzorgers van El erop wijzen dat dieetvoeding en medicatie noodzakelijk kunnen zijn om zijn huid in goede conditie te houden.

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl