Amor

Gastgezin

Verhuishond

Zwartebroek

3 jaar

Reu

Middel (35-70 cm)

17-01-2021

Rusland


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Amor is een lieve, aanhankelijke, slimme en tikkeltje eigenwijze hond. Hij is een aantal maanden geleden vanuit Rusland naar Nederland gekomen en geadopteerd door een gezin die de kennis miste om met het karakter van Amor om te gaan. Zij besloten afstand van hem te doen omdat hij steeds meer onhandelbaar werd. Zo kwam hij in een gastgezin terecht maar tegen die tijd was hij al volledig doorgedraaid. De combinatie met een traumatisch transport naar Nederland, het gebrek aan leiderschap bij zijn adoptiegezin en zijn alerte karakter maakte dat men zich grote zorgen maakte over de herplaatsing van Amor. Uiteindelijk is hij terecht gekomen in een gastgezin van een hondengedragstherapeut die hem inmiddels volledig heropgevoed heeft en is hij nu, twee maanden later, klaar voor zijn forever home.

Toen Amor in het gastgezin arriveerde was hij over zijn touren. Hij was gestresst en wild en kon z’n koppie er niet bij houden waardoor hij nergens naar luisterde en geen zelfbeheersing had.

Inmiddels is dat verleden tijd maar zoekt Amor wel een baas die zijn gedrag onder controle kan blijven houden. Amor is een hond die een mannelijke baas nodig heeft. Zijn baas moet bovenal gek op hem zijn, maar ook kalm zijn, zelfbeheersing kennen en ervaring hebben met honden. En ook vooral bereid zijn om nieuwe dingen te leren die horen bij de aanpak van Amor. Als Amor te veel ruimte krijgt raakt hij overprikkeld en trekt hij volledig zijn eigen plan. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je met hem moet communiceren zodat het leven voor beide duidelijke en overzichtelijk blijft. Maar dit wordt allemaal zorgvuldig uitgelegd en is makkelijker dan je denkt.

De basisregels zitten er nu goed in bij Amor, hij kan goed loslopen, zowel wandelend als naast de fiets, hij luistert super goed en heeft nu ook controle over zijn impulsen. Hij is sociaal voor mens en hond. Het is wel een echte reu die dat soms, niet agressief maar wel dominant, nodig vindt om te laten blijken aan andere reuen. Dit is gelukkig altijd te beheersen en te onderbreken wanneer je het ziet gebeuren. Katten kunnen hem triggeren en dat is dan ook niet de beste combinatie. Het zou goed zijn als er in zijn nieuwe familie een andere sociale, speelse en lieve hond aanwezig is en dit is dan ook een pré. Kinderen zou geen probleem zijn maar Amor mag niet lijden onder het feit dat men te druk is om hem de begeleiding te geven die hij nodig heeft, zeker in het begin waarin hij de grenzen zal opzoeken. Daarom zou een 1- of 2 persoons huishouden beter voor hem zijn of met kinderen die al opgevoed zijn. Daarnaast is een prikkelarme woonomgeving en een tuin ook absoluut een pré! Net als iemand die hem de beweging geeft die deze hond echt nodig heeft. Want Amor is een hele actieve hond die iedere dag ruimschoots zijn beweging nodig heeft.

Over de hond Amor

Mix Husky / Akita
€275-€375
Stichting

Algemene info

Reu
Ja
Langharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Ja, met alle kinderen
Nee
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Ja, noodzakelijk

Karakter

Heel actief
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

Omdat Amor al het een en ander heeft meegemaakt zal er kritisch gekeken worden naar de geschiktheid van zijn nieuwe baas zodat zij samen een geweldig leven tegemoet zien. De trainingswijze zal worden toegelicht en uitgelegd zodat zijn nieuwe eigenaar dit voort kan zetten.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Amor is gereserveerd

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.