Tilly

Gastgezin

Verhuishond

Dronryp

2 jaar

Teef

Middel (35-70 cm)

27-11-2021

Roemenië


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Tilly is een lief, gesteriliseerd teefje, geboren in april 2019. Ze is, met een schofthoogte van ongeveer 55-60 cm, middelgroot tot groot. Ze heeft een langharige vacht wat elke week vraagt om een borstelbeurt.
Tilly is een zachtaardig, vrolijk hondje, maar met een duidelijke mening en wat dus ook als zodanig begeleiding nodig heeft. Een consequente maar zachte hand maakt dat je het beste uit lieve Tilly haalt en dat ze graag met je wil samenwerken. Tilly vindt het fijn om met andere honden te zijn. Op dit moment verblijft ze in de opvang met een roedel van vier. Tilly houdt van spelen en lekker rennen en gek doen met andere honden als ze uit is, maar ook in huis. Met de meeste honden kan Tilly prima overweg. Met een enkele hond kan ze spanning opbouwen. Het is dan zaak haar (en de andere hond) daarin duidelijk te begeleiden, haar uit de situatie te halen en rust terug te brengen.

Tilly is op dit moment nog steeds in haar pubertijd. Dat betekent dat ze nog wat ondeugend kan zijn, grenzen opzoekt. Soms sloopt ze nog wat in huis, een kussentje bv, soms luistert ze niet en gaat ze in een spelbocht voor je staan uitdagen, en als ze het niet met je eens is, kan ze je hand of arm met een net iets te harde speelse beet pakken. Het pubergedrag neemt wel wat af de laatste weken, slopen doet ze nauwelijks meer. Tilly is ook geheel zindelijk.

Visite in huis vindt ze spannend maar gaat over het algemeen heel goed. Vrouwen vertrouwt ze bijna direct. Bij mannen moet je haar nog wat in de gaten houden. Bv als ze plots opstaan, kan ze schrikken en snappen. Dit moet dus begeleid worden.

Mensen vindt ze soms spannend, teveel mensen in een groepje loopt ze met een boog omheen. Met een maatje / hond die daar zekerder over is en mensen leuk vindt, loopt ze er samen met de hond heen en is er weinig aan de hand. Ze snuffelt voorzichtig en na een aantal ontmoetingen is het prima. Daarom zoeken we voor haar een stabiele, rustige leefomgeving met een kleine stabiele roedel / andere hond. Ze kan daar zekerheid uit halen maar ook plezier doordat ze het zo leuk vindt om te spelen met een andere hond.

Als ze los is in een rustig gebied en er komt je iemand tegemoet lopen zonder hond, is het verstandig haar even aan te lijnen. Ze kan achter de mensen aanlopen en proberen te snappen in de kuit / enkel. Mensen mét hond(en) vertrouwt ze eigenlijk vrij snel en gaat haar aandacht uit naar de hond. Als ze los is kan ze met honden die ze buiten tegenkomt prima overweg. Aan de lijn kan ze reactief gedrag laten zien naar zowel honden als mensen. Het is dan zaak haar een preventief commando te geven als "doorlopen" bv. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer. Hier is dus nog begeleiding op nodig.

Tilly luistert al redelijk goed, als je haar roept, komt ze. Ze wil daar natuurlijk wel even voor beloond worden..;-) Buiten vindt ze het heerlijk om te snuffelen en te rennen. Ze heeft wel wat jachtinstinct, maar verliest jou niet uit het oog tijdens een wandeling. Ze kan even "alleen" thuis zijn, liefst met een andere hond dus. Ze is voor korte tijd een bench gewend. Geef haar dan wel even iets waar ze mee bezig kan, het vullen van een kong of een kauwbot kan de tijd wat doden voor haar.

Tilly vindt autorijden geen enkel probleem, op de snelweg gaat ze rustig zitten of liggen. Echter in de bebouwde kom kan ze in de auto overdreven reageren op voorbijkomende fietsers, honden en wandelaars. Blaffend en grommend denkt ze hen weg te kunnen jagen. Als je haar corrigeert op het moment dat ze opgefokt is in een dergelijke situatie kan ze omgekeerde / reactieve agressie laten zien en in datgene wat haar corrigeert (je hand bv) bijten. We omzeilen dit soort momenten door haar steeds op tijd af te leiden met een brokje. Dit gaat vooralsnog goed.

Tilly is allergisch en volgt een strikt dieet. Haar vorige eigenaar heeft veel tijd gestoken in het onderzoeken van de allergie en het samenstellen van het dieet. Op dit moment heeft Tilly dus geheel geen last meer van haar allergie, maar dit vraagt wel het strikt opvolgen van instructies. Haar dieet bestaat uit vers vlees van Paard, Duif en Lam. Daarnaast bepaalde vissoorten en groenten. Ook snacks of beloningssnoepjes mogen alléén deze dierlijke vetten bevatten en zijn duurder dan de doorsnee snacks. Het volgen van dit dieet kost ongeveer € 70,- per maand. Kun je dat niet opbrengen of denk je hier licht over, reageer dan niet op Tilly. Het is namelijk écht van belang.

We plaatsen Tilly voor de zekerheid niet bij katten en ook niet in een gezin met kinderen en veel in- en uitloop. We zoeken voor haar een rustige begeleider. Iemand met het liefst al een andere, stabiele hond en iemand met buitenlandse hondenervaring. En als we dan toch al onze wensen noemen, dan graag ook iemand die buitenaf woont, in een rustige omgeving. Tilly wordt niet blij in de stad.

Herken jij je in bovenstaande omschrijving en lijkt het je leuk om eens kennis te komen maken met Tilly? Neem dan contact op!

Over de hond Tilly

Kruising
€275-€425
Stichting

Algemene info

Teef
Ja
Langharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Nee
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Nee
Ja
Nee
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Ja
Ja
Ja

Toelichting

De adoptievergoeding bedraagt € 300,- en komt geheel ten goede aan sterilisatieprojecten en honden die in noodsituaties verkeren in Nederland. De adoptievergoeding is inclusief registratie, sterilisatie (als de hond oud genoeg is), vaccins, chip, Europees paspoort, onderzoek naar de vijf meest voorkomende hondenziektes in Roemenië (als de hond oud genoeg is) en transport.
Aan adoptie gaat altijd een procedure vooraf. Het invullen van een aanmeldingsformulier, een huisbezoek en kennis maken met de hond en het gastgezin zijn hierin belangrijke, vaststaande aspecten.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.