Alma

Verhuishond

Harderwijk

11 jaar

Teef

Middel (35-70 cm)

19-11-2021

Spanje


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Alma is een ontzettend lieve hond. Ze is in 2018 naar Nederland gekomen nadat ze (onbekende tijd) bij een hoarder in Spanje leefde. Ze was 1 van de 147 honden die onder ermbarmelijke omstandigheden in hokjes de dag doorbracht.
Hier heeft Alma een rugtas aan overgehouden; voedsel is haar alles en daar doet ze dan ook heel veel voor.
Wij hebben standaard geen eten op tafel of op het aanrecht liggen,want als we ons omdraaien is het weg.
Het grootste probleem is dat ons zoontje van 2, zijn eten moet beschermen omdat Alma dat gewoon uit zijn handjes grist. Dat durft ze niet bij ons te doen maar bij hem gaat ze ver. Dat geeft frustratie omdat die kleine jongen nu overal waar hij is zijn eten gaat beschermen. Ondanks dit moet ik erbij vermelden dat onze kleine helemaak gek van haar is.
Alma haar leven draait dus vooral om voedsel. Ze is geen normale hond. We zijn er (vooral nu) goed druk mee!
Maar Alma heeft ook een hele leuke kant; Alma is gek op wandelen, in het bos, of gewoon langs de kant van de weg maar ze vind het helemaal leuk om gek rondjes het water in en uit te rennen. Ze is dan helemaal dolblij en daar worden wij ook heel blij van! Alma speelt graag met een speeltouw, ze heeft er 1 in de vorm van een wortel. Alma is sinds ze hier woont helemaal gek op wortels, we noemen haar dan ook de wortelkoningin. Alma houd dus van samen spelen. Een bij of een vlieg kan ook haar interesse trekken, de wereld om haar heen is dan even niet belangrijk. Het is een mooi gezicht om te zien hoe ze reageert. Verder kan Alma dus heel goed met andere dieren, ze heeft ontzag voor onze kat en hij is dol op haar en die twee liggen vaak zij aan zij op een kussen te slapen. Met kinderen gaat Alma ook prima en met volwassenen ook. Wel is het zo dat ze -net als denk ik andere honden dat hebben- ze blaft naar mensen die bang voor honden zijn.
Alma is waaks; ze slaat aan zodra de deurbel gaat, de brievenbus kleppert en op vuurwerk en onweer reageert ze. Zodra er iemand aan de terrasdeur staat, slaat ze niet aan maar staat ze nieuwgierig naar je te kijken.
Alma blaft en trekt soms -zodra ze aan de lijn loopt- naar bijna alle honden die ze passeert, ook blaft ze dan naar bijna alle honden. Het lijkt een soort bescherming naar ons maar misschien ook onzekerheid. Zodra ze bijv in het hondenbos loopt, is er niks aan de hand.

Over de hond Alma

Mix Spaans
Geen
Overig

Algemene info

Teef
Ja
Langharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Ja, met alle kinderen
Ja
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Ja, noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Nee
Nee
Ja
Ja
Ja

Feiten

Ja
Nee
Ja
Nee
Nee
Nee
Ja
Ja

Toelichting

Zie omschrijving van Alma hierboven.

Ik ben op zoek naar een fijn huis voor Alma. Dit houd in dat ik Alma graag zie bij mensen die de tijd hebben en de ruimte. Een tuin is daarom dus wel heel belangrijk!
Een stuk grasveld of gazon in de tuin zal helemaal fijn voor haar zijn. Alma is een grote middelmaat ong 60 cm hoog en 38 kg.(ze is wat te zwaar) Ze gaat graag met de auto mee naar het bos en het strand. Ze houd je goed in de gaten als je met haar op pad bent.
Voor Alma zal het goed zijn als er nog een hond of kat is. Maar dat is geen must, Alma is meer op mensen gericht.
Ik vraag geen adoptiekosten voor Alma. Voor mij is het belangrijk dat ze een fijn en beter huis krijgt!

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.