Chuchiperris

CHUCHIPERRIS is een kleine organisatie met korte lijnen die tot doel heeft fijne families te vinden voor de hondjes die in het asieltje van Marita Rubio in Fortuna/Murcia zitten. Marita is een jonge Spaanse vrouw die haar leven wijdt aan het opvangen van zwerfhonden. 


Chuchiperris

Marita is begonnen met een groepje vrienden die een braakliggend terreintje mochten gebruiken om de gevonden hondjes te herbergen. De wat grotere honden nam ze mee naar huis. Maar het werden er meer en meer. De nood is zo hoog.

Marita haalt de urgentste honden uit lokale dodingsstations, haalt zwerfhondjes van de straat en ook worden honden naar haar toe gebracht. Gevonden, of niet langer gewenst door hun familie. Na wat omzwervingen heeft ze nu een grote residencia overgenomen. Naast haar asiel heeft ze daar ook pensionfaciliteiten voor de honden van andere organisaties en van particulieren.  Ze heeft een stichting opgericht die officieel is geregistreerd en ook heeft ze inmiddels de status van ‘nucleo zoölogico’, vereist om honden onder Traces te laten reizen. De stichting heeft de naam van het oude groepje vrienden behouden, TERRENITO ASOS.

Podenco's en galgo's

Wij richten ons vooral op de Spaanse podenco’s en galgo’s. Rassen die in Spanje niet de status van huishond hebben maar gezien worden als jachtinstrument dat afgedankt, gedumpt wordt als niet aan de wensen van de jager voldoet.  De dodingsstations en asielen zitten vol met deze honden die in Spanje weinig kans op adoptie hebben. Maar omdat het asieltje ook vol zit met andere typen honden proberen we ook daarvoor geschikte families te vinden.

Adoptieprocedure

Als iemand geïnteresseerd is in één van onze honden sturen we allereerst geheel vrijblijvend een vragenformulier toe. Vervolgens wordt telefonisch contact opgenomen voor een intake gesprek. Als het van beide kanten goed voelt, maken we een afspraak voor een zgn. huisbezoek. We geven dan zoveel mogelijk informatie over het adopteren van een buitenlandse ‘rescue’-hond.

En ook vinden wij het belangrijk de adoptant in spe persoonlijk te ontmoeten. Als het tot een adoptie komt worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een adoptie-overeenkomst die door beide partijen wordt ondertekend. We hebben zeker de eerste periode regelmatig contact en doen bij vragen ons uiterste best om die vragen te beantwoorden.

Gastgezin

Bij voorkeur plaatsen we een hond eerst bij een ervaren opvang gezin, zodat we de hond beter leren kennen en we meer informatie hebben om voor de hond een geschikte match te vinden. Een hond die al in de opvang in Nederland of België heeft veel meer kans om geadopteerd te worden dan een hond die nog in het asiel in Spanje zit. Wij zijn altijd op zoek naar serieuze gastgezinnen.

Via VERHUISDIEREN hebben wij al een aantal leuke families voor de honden mogen vinden.

Klik hier voor de FB-pagina van Chuchiperris

Klik hier voor de FB-pagina va Terrennit Asos

 

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl