Help Honden Roemenië

Als Nederlands-Roemeens gezin hebben we het initiatief genomen voor deze stichting uit eigen ervaringen; tijdens onze reizen door Roemenië kwamen we heel veel ellende tegen met de zwerfhonden en besloten hier iets aan te gaan doen. Er zijn zo'n 3 miljoen zwerfhonden in Roemenië, de meesten leven kort en onder erbarmelijke omstandigheden. Ons werk om deze dieren te helpen bestaat uit de volgende kernactiviteiten: 


 

Honden herplaatsen stichting

(*) Sterilisatie en castratie: Wij zien dit als de enige structurele en humane lange termijn oplossing tegen het zwerfhondenprobleem. Concreet doen wij maandelijks een sterilisatie-programma in meerdere Roemeense steden. Een enkele sterilisatie kost in Roemenië ongeveer €25, en hiermee worden tientallen pups minder geboren die een kort en ellendig leven staat te wachten.

(*) Voeren: een andere manier van hulp is het voeren van de zwerfhonden. Daarbij proberen we meerdere organisaties te helpen, zonder een specifieke voorkeur. De vrijwilligers in Roemenië die hierbij betrokken zijn doen iets unieks: ze gaan de velden op, gaan op zoek naar honden langs snelwegen en in bossen die daar in de steek zijn gelaten. En ook honden op kerkhoven, in industriegebieden en andere plaatsen waar de dieren massaal worden gedumpt. 

(*) Redding: onze vrijwilligers die de zwerfhonden voeren komen soms dieren tegen in wanhopige situaties die direct hulp nodig hebben. Op deze manier hebben we moeders met pups gered vanuit het bos en vanuit industriegebieden en voor hen families gevonden. 

(*) Adoptie: we houden ons op kleine schaal bezig met het zoeken van baasjes voor zwerfhonden, zowel in Nederland als in België. Adopties gaan soms indirect via een gastgezin in Nederland/België en in andere gevallen bemiddelen we rechtstreeks tussen de gastopvang in Roemenië en het adoptiegezin. Alle dieren zijn voorzien van de benodigde inentingen, een Europees paspoort, microchip, ze zijn gesteriliseerd (conform de gedragscode van stray animal foundation platform) en ze zijn medisch onderzocht. We screenen adoptiegezinnen middels een vragenlijst en een persoonlijk bezoek bij de mensen thuis, en wij vinden een goed contact met de adoptiefamilies erg belangrijk. De website van verhuisdieren is bij het zoeken van adoptiegezinnen een belangrijk en effectief hulpmiddel. 

        Naar de website         

   Naar de Facebookpagina   
 

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl