Honden van Ceuta

Stichting Honden van Ceuta herplaatst honden en katten afkomstig uit een asiel in Roemeniƫ. Beheerster Gera Kornmann heeft nauw contact met het asiel aldaar en bepaalt zelf, in samenspraak met de beheerders daar, welke honden en katten naar Nederland komen en geschikt zijn voor adoptie. Priscilla Ter Linden is al twee jaar gastgezin van deze stichting en vertelt hoe het werkt.


Gera Kornmann Stichting Honden van Ceuta

"Op moment van schrijven heb ik een aantal honden via Ceuta in opvang bij mij. Twee daarvan zijn recentelijk aangekomen in Nederland en de derde is een hondje dat door persoonlijke omstandigheden herplaatst moest worden. De totale teller gaat al richting de 30 honden die vanaf mij in naam van Ceuta geadopteerd zijn. Met veel adoptanten heb ik nog regelmatig contact over de honden. 

Zelf de fosterhond kiezen

In overleg met de stichting kan ik als gastgezin zelf de keuze maken welke hond of honden ik graag zou willen opvangen. Samen wordt er dan gekeken wanneer de honden op transport kunnen. Op de dag van het transport word ik altijd warm door beheerster Gera Kornmann ontvangen met koffie en lekkere broodjes. Zodra de honden met mij mee naar huis zijn gegaan, is er regelmatig contact over de vooruitgang van de honden.

Als er interesse is voor een hond, wordt er gekeken die er op huisbezoek kan gaan bij de potentiële adoptanten. De ene keer komen mensen eerst een keertje kennismaken met de hond van hun keuze, maar dan krijgen ze de hond nog niet mee. Ze kunnen er ook voor kiezen om eerst het huisbezoek af te wachten, dan kennis te maken met de hond en als er een klik is, de hond direct mee te nemen.

Nazorg vanuit Honden van Ceuta

En als de hond is geadopteerd is altijd nazorg en steun vanuit de stichting en of het gastgezin. Het is heus niet altijd even makkelijk om een beestje waar je zo intensief voor hebt gezorgd, weer los te laten, hahaha. Maar las je eenmaal weet dat zo'n diertje goed op zijn plek zit, ga ik weer kijken voor een ander schatje dat zo hard onze hulp nodig heeft.

De honden van Ceuta worden nooit vanuit het buitenland direct geplaatst, maar komen altijd eerst in een gastgezin om zo de beste match tussen adoptant en hond te vinden. En gelukkig helpt Verhuisdieren ons daarbij!"

Notabene van Verhuisdieren: 

Verhuisdieren is bekend met de negatieve verhalen en reviews die over stichting Honden van Ceuta rond gaan op het internet. Wij zijn ons er van bewust dat gebruikers van Verhuisdieren hierdoor hun twijfels krijgen bij de betrouwbaarheid van deze stichting. Bij Verhuisdieren zijn geen klachten over deze stichting bekend. 
 

Bezoek hier de website 

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl