Lonely Dogs

Stichting Lonely Dogs bestaat uit een team mensen met een grote passie voor honden. Met name voor honden die het moeilijk hebben of hebben gehad.


Stichting Lonely Dogs voor Verhuisdieren

We redden honden uit allerlei omstandigheden. Denk hierbij aan mishandelde verwaarloosde en gedumpte honden. Honden van de straat, broodfok of onvoorziene situaties. Deze honden komen zowel uit buiten- als binnenland, want onze liefde en die van de honden kent geen grenzen. Onze stichting focust zich met name op de honden die maar een heel kleine kans hebben omdat ze of oud of gehandicapt zijn. Zij worden vaak vergeten of over het hoofd gezien.

Huiselijke omgeving

De honden verblijven bij ons in huis en leven met onze gezinnen en ander huisdieren samen en van hieruit gaan we op zoek naar een nieuw baasje. We doen dit uiteraard pas als wij denken dat de honden hieraan toe zijn. Doordat we al jarenlang ervaring en de nodige expertise in huis hebben, kunnen we honden deze stabiele en vooral veilige omgeving bieden. We hebben onder andere een gedragstherapeut, kynologisch gedragstherapeut, dierenartsassistente en trimster in ons team en uiteraard een deskundige dierenarts tot onze beschikking.

Matchen aan juiste adoptant

Door dit team van mensen kunnen we onze beschadigde honden bieden wat ze nodig zijn maar kunnen we ook een duidelijk beeld schetsen van hun karakter en kunnen hierbij de juiste adoptant matchen. Onze honden komen hierdoor zelden of nooit terug.

Ook helpen we honden uit verschillende asielen en opvangen uit het buitenland, met name Kroatië, Bosnië en Roemenië. De asielen zitten daar overvol en het aanbod blijft maar doorstromen, aangezien de regeringen daar weinig tot niets aan straathondenbeleid voert.

Ter plekke helpen

Voor elke hond die wij naar Nederland halen en plaatsen kunnen er weer 2 honden daar geholpen worden. Ons streven is dan ook om daar zoveel mogelijk honden te laten helpen en daar ter plekke educatie aan te gaan bieden over hoe om te gaan met het straathondenprobleem. We proberen dus ook het probleem bij de bron aan te pakken. 

We hebben goede contacten met de asielen/opvangen in het buitenland. Hierdoor zijn karakter, gedrag etc., volledig bekend bij ons en hierdoor kunnen we voordat de honden komen al een duidelijk beeld schetsen van de hond. 

Hond uit asiel

Nu krijgen we ook meestal de vraag waarom uit het buitenland terwijl hier de asielen ook vol zitten. Nou ik kan u daar het volgende over zeggen: in de Nederlandse asielen zitten voornamelijk grote rassen en is er weinig keus wat honden betreft. De kleinere en makkelijke rassen worden veelal binnen enkele weken herplaatst. Er zijn in Nederland dan ook veel asielen die hun honden uit het buitenland halen omdat ze gewoonweg geen makkelijk plaatsbare honden hebben zitten en meer variatie willen.

Begeleiding na adoptie

Ook na adoptie van een van onze honde , begeleiden we de adoptanten zolang het nodig is. Vooral in het begin, na de adoptie, zullen we veel contact houden, om het voor de adoptant en de hond zo fijn mogelijk laten te verlopen. Dit is dan ook 1 van onze grote krachten.

We werken samen met verschillende betrouwbare stichtingen om zoveel mogelijk honden te kunnen redden uit verschillende landen maar ook tevens om de problemen in die landen op te lossen. Zie meer hierover op onze website.

Adoptiekosten voor een hond

Uiteraard zijn er veel kosten mee gemoeid omdat onze honden altijd steriel (gesteriliseerd/gecastreerd) worden herplaatst. Echter niet bij onze pups, maar dit staat dan ook opgenomen in ons contract, dat dit binnen een jaar moet gebeuren. Ook zijn onze honden geënt, gechipt en voorzien van een paspoort en worden gezond en nagekeken herplaatst.

We hopen dat we veel steun en donateurs mogen krijgen om al deze kosten te kunnen blijven dekken.

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl