Puppy Rescue Team

Wij zijn deze stichting begonnen, heel simpel uit liefde voor honden, honden uit het buitenland. De buitenlandse honden leven onder erbarmelijke omstandigheden; ze worden vaak gedood d.m.v. vergiftiging, kogels of gewoonweg doodgereden of doodgetrapt. Helaas wordt er weinig aan preventie gedaan; sterilisatie is nog een uitzondering in veel landen.


Puppy Rescue Team voor Verhuisdieren

Wij hebben contact met Ramona, een dierenbeschermster uit Roemenië die al vele jaren uit dierenliefde honden opvangt. Dit doet zij naast haar baan. Helaas vindt zij dagelijks honden met pups; langs de snelweg of in het weiland. Soms vindt zij een doos vol met pups zonder moeder. Soms zijn ze nog geen dag oud...

Pups een kans geven op een liefdevol leven

Moederhonden worden niet of nauwelijks gesteriliseerd met als gevolg een voortdurende aanwas van pups. Deze pups zijn ongewenst en worden zonder pardon weggegooid, gedumpt en aan hun lot overgelaten. Pups van zwerfhonden hebben vrijwel geen kans in deze landen. Moederhonden worden regelmatig aangereden of sterven door vergiftiging, hun hulpeloze pups achterlatend.

Puppy Rescue Team werkt samen met dierenbeschermers in Roemenië, Italië en Griekenland.  Helaas vinden we in deze landen - met die idyllische dorpjes - ook veel zwerfdieren en is dierenmishandeling en - doding er de orde van de dag. Verlaten pups, pups zonder toekomst, redden wij. 

Ons team wil hen een  kans op een mooi leven geven. Het zijn grappige hondjes met allerlei soorten uiterlijkheden. Van klein naar groot, met korte of lange haren.

Wij vinden dat deze honden ook een kans verdienen!!!

Onze stichting bemiddelt puppy’s tussen de rescue-er en nieuw baasje. Wij zorgen dat de dieren voldoen aan de Europese regelgeving met betrekking tot gezondheid en vervoer.

Adoptieprocedure

Voor we over gaan tot adoptie, volgt eerst een kritische intakeprocedure en ook een huisbezoek aan het adres van het nieuwe baasje hoort hierbij. Wij ervaren dat de aanschaf van een hond toch te vaak onderschat wordt. Kwaliteit staat bij ons boven kwantiteit. Wij leveren ook 'na-zorg' (begeleiding en tips aan de adoptanten) tijdens het proces van acclimatiseren van de rescue-pup, binnen het nieuwe gezin.

Stichting Puppy Rescue Team is volledig non-profit.

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl