Zwerfkat Boxtel

Onze stichting is opgericht door een aantal enthousiaste vrijwilligers die katten een warm hart toedragen. We werken hard om de zwerfkatten populatie in Boxtel en omstreken terug te dringen. We werken volgens de TNR methode, wat zoveel betekent als Trap (vang), Neuter (castratie), Return (terugzetten).

Zwerfkat Boxtel voor Verhuisdieren

We vangen de (wilde) zwerfkatten met een vangkooi, na castratie en gezondheidscontrole worden de wilde katten terug gezet waar zij leven.

De tamme zwerfkatten of verwilderde zwerfkatten die weer goed gesocialiseerd kunnen worden, blijven bij ons in opvang tot ze klaar zijn voor een nieuw huisje. Ook werken we hierin wel eens samen met het asiel en komt het voor dat een tamme (ex)zwerfkat naar het asiel gaat en vanuit daar een nieuw thuis vindt.

In het hoogseizoen, voorjaar en zomer, vangen we ook veel kittens op. Zij verblijven in onze gastgezinnen en we zoeken vanuit daar liefdevolle huisjes voor ze.

Katjes uit Griekenland

Als het hoogseizoen voorbij is merken we dat de vraag naar kittens blijft in Nederland. Ook als we geen aanbod meer hebben, krijgen we vaak vraag naar kittens. In deze periode (voornamelijk de winterperiode) geven we daarom zo nu en dan kittens uit Griekenland een kans op een gouden mandje in Nederland. In Griekenland hebben zij helaas geen kans op een fijn leven zoals de katten dat hier wel hebben. Wij halen ze naar Nederland en ze komen bij ons in opvang. Vanuit ons gaan we op zoek naar een huisje voor ze.

Voor meer informatie of adoptievoorwaarden kun je altijd terecht op onze website. Vindt je het leuk om ons werk te volgen, volg ons dan op facebook.

Bezoek de website