Eerste optie op adoptie van buitenlandse hond

Je bent lekker aan het rondneuzen op Verhuisdieren.nl en dan zie ineens dat heerlijke koppie! Dát hondje wil je wel adopteren. Maar ja, hij zit nog in het buitenland...


gastgezin

Bij Verhuisdieren zijn we groot voorstander van de inzet van gastgezinnen, zodat de adoptant eerst kan kennismaken met de hond voordat hij geadopteerd wordt. Daarbij kan de hond in een gastgezin even tot rust komen en wennen aan een leven in een huis en alles wat daarbij hoort. 

Toch begrijpen we dat je soms gewoon verliefd wordt op een lief snoetje of verhaal van een hond. Als jij ervan overtuigd bent dat die hond bij jou hoort, kun je overwegen om je aan te melden als gastgezin met als doel: eerste optie op adoptie. 

Wat houdt 'Eerste optie op adoptie' precies in?

Eerste optie op adoptie houdt in dat je je aanmeldt als GASTGEZIN, niet als adoptant. Dat betekent dat jij ook direct het vangnet bent voor de hond en de stichting van wie de hond is. Dit is een grote verantwoordelijkheid. We leggen je uit waarom: 

  • Normaal adopteer je de hond vanuit een gastgezin. Als het dan niet klikt, kan de hond terug naar het gastgezin. Nu ben JIJ dat gastgezin. De hond zal dus bij jou moeten blijven tot er een andere geschikte adoptant is gevonden, mocht er geen klik zijn.
  • De hond komt rechtstreeks uit het buitenland, waar hij weinig tot niets heeft geleerd en mogelijk kampt met trauma's. Hij zal dus echt de tijd moeten krijgen om tot rust te komen.
  • Het is altijd een risico om een hond rechtstreeks uit het buitenland in huis te nemen. De hond komt in een compleet andere omgeving en mist mogelijk zijn bekende roedel. Wees je daarvan goed bewust!

Aanmelden als gastgezin

Voordelen gastgezin

Natuurlijk hebben bovenstaande punten ook voordelen. Door je aan te melden als gastgezin, krijg jij rustig de tijd om te kijken of een hondje bij je past of niet. Is de klik er niet 100% dan geef je aan de desbetreffende stichting aan dat ze op zoek kunnen naar een adoptant. Jij blijft dan voor de hond zorgen tot er een lief baasje gevonden is. 

LET OP: Om te matchen met een hond uit het buitenland, moet je een profiel aanmaken als oppasser/gastgezin!

Foster failure

Blijkt er een enorme klik tussen jou en de oppashond? Dan spreken we ook wel van een foster failure. Je neemt dan geen afscheid van de hond, hij blijft lekker bij jou wonen en jullie zijn allebei gelukkig! Minder erg dan dat de termen foster failure of foster failing misschien doet vermoeden.

Denk je dat tijdelijk oppassen iets voor jou is? Meld je dan aan als gastgezin. 

Aanmelden als gastgezin

Gastgezinnen gezocht

Het belang van gastgezinnen is groot. Hoe meer mensen zich aanmelden als gastgezin, hoe meer stichtingen honden uit de asiels naar Nederland kunnen vervoeren, zodat ze vanuit een gezin geadopteerd kunnen worden. 

Belang van gastgezin

Wil je meer weten over wat de zorg voor buitenlandse hond inhoudt en wat jij kunt doen om hem daarbij te ondersteunen, download dan nu ons gratis 76 pagina's tellende magazine De Buitenlandse Hond.

Download hier het magazine

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.