Hond herplaatsen vanwege gezondheidsproblemen

Er is iets veranderd in je gezondheid. Je bent ziek geworden, hebt een ongeluk gehad of hebt een operatie ondergaan en moet lang herstellen. Ook kan het zijn dat je juist de zorg voor een ziek familielid of andere naaste op je neemt. Hierdoor kun je niet de tijd besteden aan je hond die je in gedachte had. Je overweegt om je hond te herplaatsen.


persoon-in-rolstoel

Weinig energie of tijd om te revalideren

De verzorging van je hond vraagt veel aandacht. Je geeft je hond te eten, laat je hond een paar keer per dag uit en borstelt zijn vacht. Als je gezondheidsproblemen hebt, is dit een stuk lastiger. Je mist de energie, hebt tijd nodig om te revalideren of moet juist op bed liggen en rusten.

Een tijdelijke oplossing: oppas voor je hond

Als je gezondheidsproblemen kortdurig lijken, kun je een tijdelijke opvang voor je hond overwegen. Mocht je niemand in je directe omgeving hebben, dan kun je gebruik maken van de oppasfunctie op Verhuisdieren.nl. Vaak zijn er mensen uit je regio bereid om je te helpen bij bijvoorbeeld het uitlaten van je hond of willen zij de hond zelfs een tijdje opvangen. Met een oppas voor je hond hoef je niet direct je hond te herplaatsen.

Plaats een oppasoproep

Hond ter adoptie aanbieden vanwege gezondheid

Als je gezondheid - of die van een naaste - echt te veel aandacht vraagt, kun je je hond ter adoptie aanbieden. Dit is vaak niet de meest makkelijke keuze, maar in sommige gevallen wel de beste. Voor je hond en voor je eigen situatie. Gezondheidsproblemen zijn helaas niet van tevoren in te calculeren en vragen om veel aandacht. Je besluit je hond te laten adopteren door een nieuw baasje.

Hond herplaatsen

Hondje met missend voorpootje

Gezondheidsproblemen van je hond

Ook kan de gezondheid van je hond achteruit gaan. Hij heeft hierdoor extra zorg nodig. Denk aan het bezoeken van de dierenarts, het doen van oefeningen en het toedienen van medicatie. Mogelijk kun jij niet de zorg geven die je hond nodig heeft. Via Verhuisdieren vind je een baasje dat wel de tijd heeft om goed voor je hond met gezondheidsproblemen te zorgen. Je maakt een profiel aan voor je hond op onze website en vermeldt daarbij de extra aandacht die je hond nodig heeft. Je kunt afspreken voor een eerste kennismaking met het nieuwe baasje voor je hond als een match blijkt.

Hond herplaatsen

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.