Kat herplaatsen vanwege gezondheidsproblemen

Je voelt je al langere tijd niet zo fit, hebt een ongeluk gehad of lijdt aan een progressieve ziekte. Hierdoor is het lastig om zelf voor je kat of meerdere katten te zorgen. Je hebt eerder al tijdelijke hulp ingeschakeld, maar kunt mensen niet blijven vragen om voor je kat te zorgen. Naast de zorg heeft je kat ook behoefte aan aandacht, spelen en knuffelsessies. Als je energieniveau dit alles niet toelaat, lijkt het herplaatsen van je kat misschien de beste optie.


Kattenbaasje ziek op bed met kop thee

Vachtverzorging en ontworming

Je kat is vrij zelfstandig, maar heeft toch zorg nodig. Je geeft je kat te eten, verzorgt zijn vacht en behandelt je kat regelmatig voor ontworming. Als je zelf beperkt bent in je gezondheid, wordt dit allemaal een stuk lastiger. Je mist de energie, moet op bed blijven liggen en vooral even aan je eigen herstel denken. Door je gezondheidsproblemen is het moeilijker om goed voor je kat te zorgen.

Tijdelijke oppas voor je kat

Als je gezondheidsproblemen van tijdelijke aard lijken, kun je op zoek gaan naar opvang van je kat. Je spreekt een vaste periode af of je houdt contact met elkaar om de vorderingen in je gezondheid te delen met de oppas. Een andere mogelijkheid is dat je kat gewoon thuis blijft leven. Je vraagt dan hulp bij het voeren van je kat en het verschonen van zijn bak. Misschien vindt de oppas het zelfs leuk om even een spelletje te spelen met je kat. Met een oppas hoef je je kat niet direct te herplaatsen.

Plaats een oppasoproep

Kat ter adoptie aanbieden vanwege gezondheid

Het kan natuurlijk zijn dat je gezondheid echt te veel aandacht vraagt. Zeker als je lang moet revalideren, een beperking hebt opgelopen of een progressieve ziekte hebt. Een kat past dan niet meer in je leven, ondanks de wederzijdse liefde. Het is geen makkelijke keuze om te maken om je kat te herplaatsen. Maar misschien wel de beste. Je had niet van tevoren kunnen bedenken dat je ziek zou worden en langere tijd heb je goed voor het dier gezorgd. Ondanks de moeilijke keuze, ga je toch op zoek naar een nieuw baasje voor je kat.

Kat herplaatsen

Gezondheidsproblemen bij je kat

Je kat wordt ouder en dat kan gepaard gaan met gezondheidsproblemen. Ook kan je kat binnen of buiten verwondingen oplopen of blijkt bij een erfelijke aandoening te hebben. Je gaat hiervoor regelmatig naar de dierenarts en wellicht kunnen medicijnen je kat helpen. Gaat het om herstel van bijvoorbeeld een ongeluk, dan is misschien ook veelvuldig masseren of oefeningen doen nodig. Misschien heb jij niet de kennis of tijd om goed voor je kat te zorgen.

Kat staart voor zich uit

Ziekte geen beperking bij vinden nieuw baasje

Een ander baasje wil mogelijk deze zorg met alle liefde op zich nemen. De gezondheidsproblemen van je kat hoeven absoluut geen beperking te zijn om een nieuw baasje te vinden. We zien op Verhuisdieren.nl vaker katten die blind zijn, een pootje missen of geïnfecteerd zijn met FIV (Kattenaids). Ook deze katten vinden vaak snel nieuw thuis als tweedekansdier.

Kat herplaatsen

Herplaatsen van je kat via Verhuisdieren

Via Verhuisdieren vind je vaak al snel een baasje dat je kat wil opvangen. Omdat je zelf gezondheidsproblemen hebt of omdat je kat extra zorg nodig hebt. Je maakt een profiel aan voor je kat of katten op onze website en vermeldt daarbij welke behoefte je kat heeft. Is er een match met een potentieel nieuw baasje? Dan spreek je af voor een eerste kennismaking en ontdek je of dit de juiste match is voor je kat.

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.