Kat herplaatsen wegens emigratie

Je hebt misschien een andere baan of je gaat je droom verwezenlijken. Als je gaat emigreren naar het buitenland, is het misschien niet mogelijk om je kat mee te nemen. Mogelijk ga je in een drukke stad wonen of juist op een plek met veel roofdieren. Hoe dan ook, het is niet anders; je wilt je kat herplaatsen vanwege emigratie.


kat tuigje

Emigratie voor een korte periode?

Het kan zijn dat je slechts voor enkele weken of maanden naar het buitenland moet. Of dat je nog niet zeker weet of de emigratie wel definitief gaat zijn. Je kunt dan ook nog een tijdelijke oppas voor je kat overwegen, zodat je kat fijn bij je terug kan komen als je weer thuiskomt. Via Verhuisdieren kun je op zoek naar een oppas waar je kat tijdelijk mag wonen, tot jij het besluit hebt genomen of je weer terug naar Nederland gaat. 

Plaats een oppasoproep

Emigratie voor langere periode en definitief

Als je zeker weet dat je verhuizing naar het buitenland voor een langere periode is en je kat niet mee kan, dan is het fijn je kat veilig te herplaatsen voor je weggaat. Via Verhuisdieren kun je op zoek naar een baasje dat perfect past bij je kat en zo kies je zelf bij wie je kat komt te wonen. Ook weet je dan precies waar je kat verblijft; dit maakt het afscheid een heel klein beetje dragelijker. 

Kat herplaatsen 

Overweeg je je kat toch mee te nemen?

Twijfel je nog of je je kat mogelijk meeneemt bij je emigratie? We geven je wat tips om rekening mee te houden. 

 • Zorg dat je kat de juiste inentingen heeft (rabiës is verplicht!)
 • Denk aan een Europees dierenpaspoort
 • Laat je kat chippen als dit nog niet gebeurd is
 • Bedenk of je kat veilig en fijn kan wonen op je nieuwe adres
 • Ga wet- en regelgeving rondom huisdieren na via de ambassade

Kat mee op reis

Reizen met je kat

Als je je kat meeneemt, betekent dit dat hij mee op reis gaat. Dieren onder de 10 kilo mogen mee in het vliegtuig. Realiseer je wel dat de kat gedurende de hele reis, inclusief inchecken, in het reismandje moet blijven. Zorg dus dat hij voldoende heeft gegeten en dat je hem onderweg water kunt geven. Idealiter leer je je kat aan een tuigje lopen, zodat hij veilig even de poten kan strekken. 

Ga je met de auto, dan is het ook het verstandigst om de kat zoveel mogelijk in zijn reismandje te laten; daar zit hij veilig en is de kans op ontsnapping het kleinst. 

Toch maar herplaatsen?

Wil je je kat deze stress niet aandoen of kun je je kat niet het fijne leven bieden als dat je hier deed? Dan blijft herplaatsen toch de beste optie. Maak tijdig een mooi profiel op Verhuisdieren aan voor je kat en neem de tijd om het best passende baasje voor je kat te vinden. 

Kat herplaatsen 

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

 • Ontvang notificaties van nieuwe matches
 • Bekijk contactgegevens van matches
 • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

 • Verschillende manieren om te doneren
 • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
 • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.