Kat herplaatsen wegens tijdgebrek

Een kat kan zich vaak goed zelf vermaken. Wat slapen, zichzelf wassen, een wandeling door het huis, krabben aan de krabpaal… zo komt hij al snel de dag door. Toch heeft je kat ook behoefte aan aandacht. Hij speelt graag een spelletje en komt graag langs voor een knuffelsessie op de bank. Helaas merk je dat je weinig tijd voor je kat hebt. Is herplaatsen de oplossing of zijn er nog andere mogelijkheden?


Kat gapend op een rieten mand bij het raam

Basisbehoeften van je kat

De basisbehoeften van je kat bestaan uit de juiste voeding, genoeg beweging en aandacht van het baasje. Eten geven is vrij makkelijk en jij weet als geen ander hoe vaak je eten klaar moet zetten voor je kat. Beweging is daarnaast ook erg belangrijk om overgewicht te voorkomen. Als je kat naar buiten kan, krijgt hij zijn beweging meestal wel. Verblijft je kat voornamelijk binnen dan is het van belang om beweging te stimuleren in de vorm van een spelletje. Zeker voor een jonge kat is dit noodzakelijk om verveling - en dus ongewenst gedrag - tegen te gaan.

Hulp van een oppas bij tijdgebrek voor je kat

Voordat je een kat herplaatst, kun je via Verhuisdieren op zoek gaan naar een oppas. Als je zelf niet altijd thuis bent, kan iemand anders in huis voor je kat zorgen of je kunt de kat tijdelijk bij iemand anders onderbrengen. Er zijn veel mensen die wel wat gezelligheid in huis willen en die zelf geen tijd hebben voor een eigen kat. Een oppas via Verhuisdieren voor je kat kan helpen als je op vakantie gaat, je in een drukkere periode zit of door ziekte even niet de juiste aandacht kunt geven.

Plaats een oppasoproep

Een kat alleen thuis laten?

 • Werk je vijf dagen in de week, probeer dan 's avonds wel thuis te zijn
 • Incidenteel kan je kan wel eens een nachtje alleen blijven
 • Ga je op vakantie, zorg dan voor een goede kattenoppas die minimaal twee keer per dag langs gaat
 • Zorg voor voldoende water en voeding
 • Zorg ook altijd dat de kat de beschikking heeft tot een schone kattenbak (elke dag!)
 • Voorkom verveling en zorg dat je kat elke dag even kan spelen
 • Controleer je huis op onveilige situaties zoals open lades, ramen en deuren

Hoe lang een kat alleen kan zijn, verschilt per kat. Het is altijd fijn als iemand tussentijds een oogje in het zeil houdt. Een knuffel en vers voer van een oppas tussendoor kan een wereld van verschil maken in het gedrag van je kat als hij alleen thuis is.  

Grijze kat ligt op bed te luieren

Echt te weinig tijd voor je kat?

Als je tijd tekort komt voor je kat, is dit vaak te merken aan zijn gedrag. Je kat plast in huis, vernielt dingen in huis of lijkt niet gelukkig. Er is misschien ook iets veranderd in je persoonlijke situatie waardoor de kat niet meer de aandacht krijgt die hij gewend was. Denk aan minder aandacht door scheiding, het vertrek van kinderen uit huis of een nieuwe baan die meer reistijd van je vraagt. Overweeg eens een oppas voordat je je kat herplaatst.

Plaats een oppasoproep

Kat herplaatsen onvermijdelijk

Ben je toch tot de conclusie gekomen dat je je kat beter kunt herplaatsen? Op Verhuisdieren kun je gratis een plaatsprofiel aanmaken voor je kat. Je geeft zijn behoeften in en gaat op zoek naar een matchend baasje. Bedenk goed of je kat met andere huisdieren kan en of een tuin echt een vereiste is. Het is verstandig om dit in het plaatsprofiel aan te geven. Je kat krijgt zo een fijn thuis dat echt bij hem past! Dat is voor jou ook een grote geruststelling en misschien wil het nieuwe baasje je op de hoogte houden hoe het verder met je kat gaat op zijn nieuwe plekje.

Kat herplaatsen

Herplaatsen via Verhuisdieren

Verhuisdieren is de beste optie om een nieuw kattenbaasje voor je kat te vinden. Of je kat nu op leeftijd is of misschien wat beperkt is. Wij geloven dat er altijd een passend baasje te vinden is! Veel katten hebben al via Verhuisdieren een tweede thuis gevonden. Natuurlijk is het een moeilijke beslissing voor jou als baasje en dat begrijpen we helemaal. Door perfect te matchen, kun je met een gerust gevoel toch je kat overdragen aan een ander liefdevol baasje.

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

 • Ontvang notificaties van nieuwe matches
 • Bekijk contactgegevens van matches
 • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

 • Verschillende manieren om te doneren
 • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
 • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.