Oppaskatten

Heerlijk hè, kroelen met een kat. Maar ja, wat nu als je geen tijd hebt om echt zelf een kat te nemen? Dan kun je kiezen voor een oppaskat! Je kunt een oppaskat hebben die bij jou thuis komt of jij gaat naar het huis van de kat. Je helpt ook nog eens een baasje bij de zorg van zijn of haar kat. Hieronder vind je meer informatie over oppaskatten én je ziet de meest recente profielen van katten die een oppas zoeken. Zit er misschien een oppaskat bij jou in de buurt?

Vind de perfecte oppaskatten

Een kat om mee te kroelen, te spelen en voor te zorgen. Maar niet altijd. Dat klinkt best aantrekkelijk toch? Als jij het leuk vindt om zo nu en dan op een kat te passen, kun je je via Verhuisdieren aanmelden als kattenoppas. Maar ja, hoe vind je nu een oppaskat die ook echt bij je past? 

Hoe werkt oppaskatten via Verhuisdieren?

Als jij bij de kat thuis komt om op te passen, is het wel handig als dat ook een beetje in de buurt is. Via Verhuisdieren kun je een zoekprofiel aanmaken als kattenoppas en daarbij het aantal kilometers ingeven. Zo krijg je alleen je matches die bij jou in de buurt zijn. 

Mag de kat ook bij jou komen logeren dan is de afstand iets minder belangrijk. Maar ook dan maak je een zoekprofiel aan, zodat je ook de oppaskat krijgt die een beetje bij jou past en waar je mee kunt kroelen als dat is wat je graag wilt. 

Als jullie een match zijn, kun je zelf contact opnemen met het baasje en kennismaken. De afspraken over de oppaskat maken jullie samen. Verhuisdieren speelt hier geen rol meer in. 

Bekijk hier alle oppaskatten

Liever een adoptiekat dan een oppaskat?

Maar misschien heb je wel besloten dat je toch echt liever een kat van jou zelf wil, die gewoon altijd bij je blijft. In dat geval maak je een zoekprofiel aan voor een adoptiekat. De kat komt dan echt bij je wonen en je hebt dan 24/7 de zorg voor de kat. 

Jouw zoekprofiel wordt gematcht aan de profielen van katten die passen bij jouw wensen. Dus of je een tuin hebt of dat het een binnenkat moet zijn. En of het een schootzitter is of een kat die wat meer op zichzelf is. Als je een match hebt, maak je zelf een afspraak met het huidige baasje en maken jullie ook zelf afspraken over de overdracht. Verhuisdieren speelt hierin geen rol meer, wij helpen je alleen de juiste match te maken. 

Bekijk alle adoptiekatten

Zelf op zoek naar een kattenoppas?

Als je zelf een kat hebt genomen of je bent dat van plan, ben je misschien zelf wel op zoek naar iemand die af en toe op je kat kan passen als jij eens een weekendje weg wilt. Dan kun je je kat op Verhuisdieren plaatsen als oppaskat die een oppas zoekt. 

Plaats een oppasprofiel voor je kat

Oppaskat plaatsen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist zelf een ander baasje zoekt voor je kat, of een oppas. Dan kun je natuurlijk zelf ook je kater, poes of kitten aanmelden op Verhuisdieren. In dit geval maak je een profiel aan voor je kat. Deze vul je zo eerlijk mogelijk in, zodat de beste match ontstaat met iemand die een adoptie- of oppaskat zoekt. Zodra je kat gepubliceerd staat, kun je reacties verwachten van mensen die je kat willen adopteren of op hem willen passen. Deze berichten ontvang je in je mail.

Nog vragen over oppaskatten?

Heb je nog vragen over hoe Verhuisdieren werkt? Wil je meer weten over het oppassen op een kat of over hoe je een oppaskat plaatst? Neem dan gerust contact met ons op!

Stuur een mail naar Verhuisdieren

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar