FAQ


Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Als je vraag er niet tussen staat of als je het antwoord niet begrijpt, stuur ons dan een mail via ons vraagformulier. We proberen je dan zo snel mogelijk te helpen. Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk dan bij onze werkwijze.

Verhuisdieren is er voor alle dieren die een nieuw baasje of een oppasser zoeken. Deze dieren worden gematcht met mensen die graag een huisdier willen adopteren of die willen helpen met de verzorging. Dit kan voor een bepaalde periode (vakantie), structureel (wekelijks) of onbepaald (bij ziekte of via stichting). Voorwaarde is dat de dieren in Nederland, Belgiƫ of vlak over de grens van Duitsland verblijven in een huiselijke omgeving bij hun baasje of in een gastgezin.
Log in op Verhuisdieren > kies jouw naam rechts bovenin de pagina > account bewerken > zeg je account op (onderaan de pagina). BELANGRIJK: mocht je een match hebben gemaakt via Verhuisdieren, meldt dan eerst jouw succesmatch. Klik op het prullenbakje in je zoekprofiel en selecteer 'ja' bij de optie 'match gemaakt via Verhuisdieren' en klik jouw succesmatch aan. Dit kan bij het zoekprofiel waarmee je interesse hebt getoond in het dier. De overige zoekprofielen kan je verwijderen.
1) Als je een dier ter adoptie hebt aangeboden, kunnen alleen mensen die supporter zijn (en dus ook hun persoonlijke gegevens hebben ingevuld) en een match hebben gemaakt met je dier jouw contactgegevens zien. Als je een adoptiedier zoekt kan niemand je contactgegevens zien. 2) Als je een verzorger voor je dier zoekt, kan alleen de 'verzorger' die een account en een profiel heeft aangemaakt jouw contactgegevens zien indien er een match is. De gegevens van de oppasser zijn ook zichtbaar bij de eigenaren van de dieren die een oppas zoeken indien er een match is.
Verwijder jouw zoekprofiel(en). Dit kan door op 'zoekprofielen' bovenaan de pagina de klikken. Hier staan jouw zoekprofielen. Klik op het prullenbakje en selecteer vervolgens ja bij een succesmatch en anders kies je voor nee.
De behoeften van het dier sluiten blijkbaar niet aan op jouw wensen. Bijvoorbeeld: de hond is waaks en jij hebt ingevuld dat je liever een hond hebt die niet blaft. Of misschien wil je een dier dat al gecastreerd is, maar hij/zij is daar nog te jong voor. Het kan ook zijn dat de hond niet goed met kleine kinderen om kan gaan en jij hebt kinderen thuis. Bij al deze voorbeelden een MISMATCH. Er is dus altijd een reden waarom dat ene dier niet tussen je matches staat. Daarbij is het bij Verhuisdieren de bedoeling dat je eerst een zoekprofiel aanmaakt, dan je matches bekijkt en daar een keuze uit maakt. Daarom is je supporterschap ook een jaar geldig: neem de tijd om je perfecte maatje te vinden! Op deze pagina lees je meer over dit onderwerp: https://verhuisdieren.nl/waarom-match-ik-niet-met-dat-ene-dier
Je betaalt het bedrag niet voor dat ene dier, maar om onze stichting te steunen. Met die bijdrage kan Stichting Verhuisdieren doorgaan met het matchen van dieren aan de best passende baasjes. Daarbij blijft je supporterschap 1 jaar geldig en krijg je toegang tot de contactgegevens van al je matches. Op deze pagina lees je meer over de reden waarom wij een supporterbijdrage vragen en waar wij dit bedrag voor gebruiken: https://verhuisdieren.nl/waarom-supporter-worden
Stuur een mail naar support@verhuisdieren met als onderwerp: Noodhulp bij corona. Verstuur deze mail alleen als je acuut hulp nodig hebt, omdat je vanwege het coronavirus niet meer voor je huisdier kunt zorgen.
Wij matchen op basis van de voorkeuren die jij in je zoekprofiel aangeeft en de gewenste leefomgeving/het karakter van de dieren. Er wordt dus gematcht op wat het dier nodig heeft/gewend is en of dat past bij de (woon)situatie/wensen van het toekomstige baasje.
De 'gewone' matches dat zijn de dieren die je ziet in je zoekprofiel(en). Pas als je een van deze matches hebt geadopteerd dan is dat de succesmatch.
Alleen de eigenaar van een dier kan het profiel op gereserveerd zetten. Dit wordt gedaan als de eigenaar met een aantal kandidaten in gesprek is of bijvoorbeeld als er een proefplaatsing gaande is. Let op: er zijn geen wachtlijsten.
Als het dier al bij je woont of je zit in een proefplaatsing, maar merkt dat de klik er niet is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de vorige eigenaar. Probeer er met elkaar uit te komen en stel daarbij het belang van het dier altijd voorop!
icon-arrow-left Created with Sketch.