Dieren


Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Als je vraag er niet tussen staat of als je het antwoord niet begrijpt, stuur ons dan een mail via het vraagformulier. We proberen je dan zo snel mogelijk te helpen.

Lees hier hoe Verhuisdieren.nl werkt: http://www.verhuisdieren.nl/Over-ons/Werkwijze. Je zult eerst een zoekprofiel aan moeten maken om te kijken of je wel matcht met het dier. Daarna word je onze supporter als je contact op wilt nemen met de eigenaar of huidige verzorger.
Heb je zelf een Facebook of Twitteraccount? Dan kun je heel makkelijk het profiel van je dier delen in jouw socialmedia netwerk. De social media icoontjes vind je in het profiel van je dier. Vergeet je dier dan ook niet te delen op de Facebook- en/of Twitterpagina van Verhuisdieren.nl.
Lees hier hoe Verhuisdieren.nl werkt: http://www.verhuisdieren.nl/Over-ons/Werkwijze. Je zult eerst een zoekprofiel aan moeten maken om te kijken of je wel matcht met het dier. Daarna word je onze supporter als je contact op wilt nemen met de eigenaar of huidige verzorger.
Onze werkwijze beschrijft welke stappen je zal moeten volgen om je dier op Verhuisdieren te plaatsen: https://www.verhuisdieren.nl/paginas/werkwijze/huisdier-herplaatsen
Verhuisdieren.nl is juist zo gebouwd dat op basis van de voorkeuren van de mensen en de behoeftes/leefomgeving van de dieren zij elkaar vinden. Er wordt dus gematcht op wat het dier nodig heeft/gewend is en of dat past bij de (woon)situatie/wensen van het toekomstige baasje. Je kan je huidige zoekprofiel aanpassen of een extra zoekprofiel aanpassen om zo wel te matchen met een dier.
Wanneer iets niet duidelijk is over het dier, je meer informatie of foto’s wilt ontvangen zal je contact op moeten nemen met de eigenaar van het dier. De gegevens zijn te vinden in het profiel van het dier. Hiervoor zal je moeten matchen met het dier in jouw zoekprofiel en onze supporter moeten zijn.
Om kennis te kunnen maken met het dier zal je contact op moeten nemen met de eigenaar van het dier. De gegevens zijn te vinden in het profiel van het dier. Hiervoor zal je moeten matchen met het dier in jouw zoekprofiel en onze supporter moeten zijn.
Of het dier nog beschikbaar is weet de eigenaar van het dier. Je kan kijken of er ‘gereserveerd’ of ‘succesmatch’ staat bij het profiel. De enige tip die wij je kunnen geven wat betreft de beschikbaarheid is om goed te kijken naar de datum welke er bij het profiel staat. Hoe dichter bij de datum dat je online bent hoe beter.
Om in contact te komen met de eigenaar vragen wij je om onze supporter te worden, hiervoor betaal je eenmalig €20 voor één jaar. Daarnaast kan de eigenaar zelf een vergoeding vragen, voor honden is dit een maximumbedrag van €275, voor katten €50, voor konijnen €25 en voor paarden €2500. Er zijn maximale adoptiebijdragen vastgesteld om dierenhandel tegen te gaan. Stichtingen vragen vaak een vergoeding vanwege de kosten welke zij hebben gemaakt om het dier naar Nederland te halen. Het maximumbedrag welke stichtingen mogen vragen is €350 voor honden en €150 voor katten.
Om contact op te kunnen nemen met de eigenaar van het dier zal je moeten voldoen aan de volgende twee voorwaarden. 1) Je matcht met het dier in jouw zoekprofiel. 2) Je bent onze supporter. De gegevens van de eigenaar staan in het profiel van jouw match.
In het kader rechts van het profiel kan je een ‘Melding maken over dit profiel’. Klik daarop en kies voor ‘Ik krijg geen contact met de eigenaar’.
In het kader rechts van het profiel kan je een ‘Melding maken over dit profiel’. Klik daarop en kies voor ‘Dier is al herplaatst’. Zolang je zoekprofiel actief is blijf je mailtjes ontvangen van nieuwe dieren die passen bij je zoekprofiel.
Het dier heeft waarschijnlijk een nieuw thuis gevonden. Op dit moment vindt de kennismaking plaats of is er een proefperiode.
De adoptie is rond. Het dier heeft een nieuwe eigenaar gevonden.
De vraag naar honden is vele malen groter dan het aanbod. Jaarlijks worden er in ons land 150.000 nieuwe honden aangeschaft. In onze asiels komen maximaal 5.000 honden per jaar binnen. Het overgrote deel komt binnen via commerciële illegale handel (67,3% 101.012 honden). De rest komt van rashondenfokkers (24,3%, 36.380 honden) en slechts 8,4% (12.608 honden) is afkomstig uit het buitenland. Stichtingen zijn verplicht om de dieren te laten chippen en een gezondheidsverklaring te hebben voor het dier. Mocht je niet geïnteresseerd zijn in honden uit het buitenland, dan kan je dit (deels) aangeven in je zoekprofiel. In je zoekprofiel kan je aangeven wat je voorkeur is van de afkomst van het dier. Hier kan je kiezen uit 'Geen voorkeur' 'Stichting' of 'Particulier'. De meeste stichting honden komen uit het buitenland, maar zitten inmiddels in een gastgezin hier in Nederland. Wanneer je kiest voor particulier zal je waarschijnlijk geen of amper dieren tegenkomen welke uit het buitenland komen.
icon-arrow-left Created with Sketch.