Verhuisdier in Nood

Heb jij een hond of kat via Verhuisdieren geadopteerd en ontdek je een ziekte, medisch gebrek of is er andere noodzaak waar niemand iets aan kan doen? En is er geld nodig om je hond of kat er weer bovenop te krijgen of om hem misschien op te vangen? En heb je zelf echt de financiële middelen niet? Dan kun je een verzoek indienen voor een donatie uit het Verhuisdier in Nood-potje.


Het kan een enkele keer gebeuren dat je een dier adopteert via Verhuisdieren en vlak na de adoptie blijkt het dier iets te mankeren. De hond of kat heeft een ziekte onder de leden of mankeert lichamelijk iets. Alleen een dure behandeling of operatie gaat je dier helpen.

Het kan ook zijn dat iemand echt niet meer voor een dier kan zorgen, om wat voor reden dan ook. Natuurlijk gaan we bij Verhuisdieren dan eerst op zoek naar een nieuw baasje, maar soms is de nood zo hoog dat er acuut gehandeld moet worden. In dat geval kan Verhuisdieren een beroep doen op een aantal stichtingen en opvangadressen waar het dier direct naar toe kan. Maar er zijn altijd kosten verbonden aan het afstand doen van een dier. Ook in zulke noodsituaties kan Verhuisdieren de desbetreffende stichting die het dier dan opvangt, een donatie doen. 

Doneer nu!

Beroep doen op Verhuisdier in Nood-potje

Verhuisdieren heeft speciaal voor deze uitzonderlijke gevallen een donatiepotje. Wanneer kun je om een donatie uit het Verhuisdier in Nood-potje* vragen? 

  • Als je je dier korter dan een 1 jaar geleden hebt geadopteerd via Verhuisdieren.
  • Als wij in onze database zien dat jij inderdaad die hond of kat hebt geadopteerd (als er een succesmatch is gemeld).
  • Als blijkt dat jij zelf niet over de financiële middelen beschikt om de behandeling of noodopvang te betalen.
  • Als na contact met het oude baasje/herplaatsende stichting blijkt dat hij/zij geen blaam treft in deze kwestie en zelf ook naar vermogen een bijdrage levert. 
  • Als Verhuisdieren zelf een profiel tegenkomt en na contact met de plaatser tot de conclusie komt dat hier acuut gehandeld moet worden. 

Ik heb hulp nodig

*Verhuisdieren bepaalt per zaak zelf of er een donatie wordt gedaan en hoe hoog deze donatie dan is.

Voorbeeldsituaties

Neo moest acuut worden opgevangen

We kwamen het profiel van hond Neo tegen op onze website. De tien jaar oude hond bleek online te zijn geplaatst door een paraveterinair die zich het lot van de hond aantrok. Neo's baasje was dakloos en de moeder van het baasje kon niet langer voor de hond zorgen. Er dreigde een asielverblijf of zelfs euthansie voor deze lieve senior. Het vinden van een baasje lukte niet direct en de nood was hoog. Verhuisdieren besloot haar netwerk in te zetten en een bevriende stichting kon de hond opvangen en te voorzien van de nodige medische zorg. Neo bleek een enorme oorontsteking te hebben, was niet gevaccineerd, had geen chip en had ook nog eens een enorme vetbult die verwijderd moest worden. Verhuisdieren heeft een donatie gedaan om de onkosten die de stichting moest maken voor Neo deels te dekken. 

Neo krijgt nu onder de nieuwe naam Boaz kans op een nieuw leven. Boaz heeft inmiddels een gouden mandje gevonden!

Kat of hond uit buitenland blijkt toch iets te mankeren

Het kan heel af en toe gebeuren dat een stichting een hond of kat uit het buitenland over laat komen en dat het medisch dossier van het diert niet helemaal in orde blijkt te zijn. In het buitenland zijn niet altijd alle medische apparatuur of financiele middelen voor handen om een dier een complete gezondheidscheck te geven. 

Normaal neemt reddende stichting dan verantwoordelijkheid om het dier er medisch weer bovenop te helpen, maar soms zijn de kosten zo hoog, dat er hulp nodig is. In zo'n geval kan de nieuwe adoptant een verzoek indienen bij Verhuisdieren.

Doneer aan Verhuisdier in Nood

Heb jij geen noodgeval, maar wil je wel graag bijdragen aan het Verhuidier in Nood-potje? Daar zouden wij - en al die dieren in nood - ontzettend blij mee zijn! 

Doneer nu!

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar