Alas Rescue Team

ALAS RESCUE TEAM is een non-profit organisatie met als doel: op een verantwoorde manier honden die in Spanje afgedankt zijn in Nederland een liefdevol thuis bezorgen.


ALAS RESCUE TEAM voor Verhuisdiere

We werken al ruim tien jaar samen met vijf Spaanse asielen, die ons team van vrijwilligers vooraf informatie over het gedrag en karakter van hun honden verstrekken.

Wij bekijken welke honden geschikt zijn voor adoptie in Nederland.

Voordat we de honden naar Nederland halen krijgen ze een volledig medisch onderzoek, worden gevaccineerd, gechipt en krijgen een Europees paspoort. Honden die bij aankomst ouder dan zeven maanden zijn gecastreerd/gesteriliseerd en getest op mediterrane ziektes.

ADOPTIEPROCEDURE

Een goede match maken tussen het karakter van een hond en de situatie van de eigenaar is voor ons de sleutel tot succes.

De adoptieprocedure is als volgt:

Stap 1. Je vult het intakeformulier in waarin jouw wensen en situatie staan omschreven. Doorgaans krijg je binnen een dag een reactie van ons terug.

Stap 2.  Bij een positieve beoordeling van de intake, leggen wij een huisbezoek bij je af.

Stap 3. Is het huisbezoek ook positief dan mag je contact opnemen met de gastouder. Je kunt daar op je gemak kennismaken met de hond en eventuele vragen stellen. Wij zien het liefst dat je er vervolgens een nachtje over slaapt en ons dan jouw beslissing laat weten.

Stap 4. Bij een positief besluit maak je een afspraak om de hond op te halen. Bij de 'overdracht' teken je onze bemiddelingsovereenkomst. De adoptiekosten moeten voordat je de hond mee neemt, zijn overgeschreven op onze bankrekening.

NAZORG

Wanneer je een hond van ons hebt geadopteerd, doen wij het eerste halfjaar 'nazorg'.

Dit houdt in dat we je na een week, een maand,  drie maanden en zes maanden een mail sturen   met een aantal vragen om te kunnen bepalen hoe het gaat. Daarnaast komen we ook (nogmaals) op huisbezoek bij jou en je hond na twee/drie maanden.

Ook daarna kun je altijd bij ons terecht met vragen.

Van iedere hond die via ons is geplaatst, houden wij een zogenaamd 'nazorg document' bij.

Daarin staat alle correspondentie die we per email hebben gevoerd en een verslag van het huisbezoek. Zo kunnen we in een oogopslag alle informatie over je hond zien.

Heb je vragen of problemen dan kan je (zelfs jaren na de adoptie) bij ons terecht voor advies.

Mocht jouw hond door omstandigheden niet bij je kunnen blijven dan zoeken wij een nieuw thuis voor hem.

        Bezoek hier de website          

 

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl