Happy Dog Maspalonas

Vanaf mei 2015 is Happy Dog Maspalomas ontstaan, een eigen particuliere opvang onder leiding van Sylvia, die al jaren lang actief is op het Spaanse eiland om zwerfdieren uit perrera's (dodingstations) een toekomst te bieden.

Stichting Happy Dog Maspalonas

De aanleg van de shelter op Maspolonas

De opvang biedt een zeer fijne plek waar de honden geen gevaar lopen om ingeslapen te worden als het te vol raakt, waar de honden alle zorg en liefde krijgen die ze nodig hebben, en om ze voor te bereiden op een gouden mandje, soms op het eiland zelf, maar veelal in Nederland of België.

Sylvia heeft met diverse perrera's op het eiland contact, gaat zelf regelmatig langs om honden veilig te stellen en te reserveren, maar krijgt ook regelmatig hondjes 'aan de deur', of via de dierenarts op het eiland, als daar een hondje wordt binnengebracht. 

Geschikte match

Er wordt geen onderscheid gemaakt in welke honden er geholpen worden, er zit altijd een diversiteit aan honden, van kleine pups, mixjes, jong, oud, groot, klein, tot zelfs rashonden als Duitse Herders, Pointers en Podenco's. Voor elke hond in de opvang zoeken wij een geschikte match.

Inmiddels heeft Happy Dog Maspalomas een zeer enthousiast team aan vrijwilligers in Nederland en België die zich inzetten om de honden een veilige en fijne plek te geven. De adoptieprocedure verloopt op basis van een zeer secure 3 punts-screening (aanvraagformulier, telefonische intake en een huisbezoek), waarna de adoptie tevens wordt vastgelegd middels een adoptiecontract.

Gastgezinnen gezocht

Ook na adoptie staan wij altijd klaar voor adoptanten, door middel van een nazorgtraject, waarbij indien nodig contact gelegd kan worden met een van onze 'huis'gedragscoaches, en we te allen tijde de verantwoording nemen wanneer er sprake van is dat de adoptie geen verder kans van slagen heeft, ofwel in de vorm van een herplaatsingstraject, of dat de hond terug in opvang komt bij een van onze gastgezinnen.

Wij kunnen altijd wel goede en gemotiveerde gastgezinnen gebruiken waar de honden de basis kunnen leren, hond mogen zijn, zichzelf mogen ontplooien, en waar bij men weet dat opvang een vrijwillige maar zeer dankbare taak is, en met de wetenschap dat opvangperiode kan variëren van een paar dagen tot een aantal maanden.

Door de samenwerking met Verhuisdieren hopen wij vele gouden mandjes te vinden voor onze 'Canarische kanjers'!

Websites (facebook):

https://www.facebook.com/HappyDogMaspalomasNL/

https://www.facebook.com/happydogmaspalomas/

Online: http://happydogmaspalomas.com/ (momenteel nog niet helemaal up to date, maar zal in de nabije toekomst wel aangepast gaan worden)