Lamoja

Geen enkele hond hoort natuurlijk in een asiel te moeten verblijven, maar vooral in het buitenland, waar ze helaas geen Verhuisdieren.nl hebben, komen heel veel honden in een asiel terecht. Lieve, leuke, mooie, grappige en gezellige honden die vaak al gewend waren aan het leven in een huis, een thuis hadden, bij een baasje, in een gezin. Lieverds die daarna jaren hebben moeten doorbrengen in een asielhok, met meerdere soortgenoten bij elkaar gepakt….


Omdat oude honden niet in het asiel horen

Dat is natuurlijk vooral voor de oudere honden een ramp. Zij worden in het land zelf niet meer geadopteerd en zijn dus tot levenslang veroordeeld. Totdat ze na stressvolle jaren overlijden in hun hok, zonder nog liefde en aandacht van een eigen baasje te hebben gekend. Dat gaat ons aan het hart!

Laatste mooie jaren

Dus wilden de vrijwilligers van Stichting Lamoja (Laatste Mooie Jaren) daar iets aan doen. De stichting is in 2001 opgericht, specifiek voor de bemiddeling van oudere asielhonden. Vanaf die tijd ook is de stichting een ANBI.

Er zijn inmiddels al vele lieve en leuke binnen- en buitenlandse senioren geplaatst via Lamoja. Vaak bij oudere mensen die graag nog een aantal jaren voor een hond willen zorgen, maar wel ook de zekerheid willen hebben dat, mocht er iets met hen gebeuren, hun hond liefdevol wordt opgevangen en verzorgd. En daar staat de stichting voor. Elke hond die wordt geplaatst blijft altijd welkom bij de stichting. Dat is voor adoptanten een hele zorg minder. Ze weten dat er een goede oplossing is voor de opvang van hun hond, mocht het onverhoopt ooit nodig zijn.

Voor onze stichting en dus de oudere asielhonden is de samenwerking met Verhuisdieren.nl onmisbaar geworden. Een geweldig initiatief dat wij dus ook heel graag steunen!

Klik hier voor de FB-pagina van Lamoja

 

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl