ProZUS

ProZUS staat voor Pro Zwerfdieren Uit Spanje.  Een klein betrokken en ervaren team met een groot internationaal netwerk maakt sinds 2002 dagelijks het verschil voor de in het asiel geselecteerde ProZUS-honden. En sinds kort ook weer voor katten.


Adoptiehonden herplaatsen

Senioren nemen een speciale plaats in bij onze stichting. Vooral deze honden en katten horen niet in het asiel, tussen merendeels jongere soortgenoten, op een koude en harde vloer, achter tralies. Zij hebben al een heel leven achter de rug, zijn meestal al vele jaren in het asiel. Juist deze oudere dieren verdienen onze extra aandacht en inzet om een eigen baasje en een lekkere warme mand voor de rest van hun leven te vinden.

Het ProZUS-team is er niet alleen voor de honden en katten. Wij zijn er ook voor onze adoptanten. Inmiddels is er bij de teamleden van ProZUS zoveel kennis en ervaring dat wij op elk gebied met adoptanten meedenken en kunnen adviseren.

Weg uit dierenasiel

De meeste honden die wij bemiddelen komen uit asiel CAAD Vilafranca bij Barcelona. Asiel Vilafranca is een gemeentelijk dierenasiel voor gemiddeld zo’n 400 honden. Dit asiel wordt gesteund door de lokale en regionale overheid en is voor 100% diervriendelijk. Het doel ervan is om ‘het welzijn van dieren te garanderen tijdens de tijd die ze moeten doorbrengen in het centrum, het verstrekken van opvang en een goede veterinaire zorg, het bevorderen van adopties en/of van het terugvinden van eigenaren, en het bij burgers bevorderen en promoten van een verantwoorde manier van het omgaan met huisdieren.’

De honden leven met meerdere in een kennel. Eén keer per week komen de honden met hun eigen groepje en met vrijwilligers op een groot, afgesloten terrein om de poten te strekken en wat aandacht te krijgen, maar de honden verblijven het grootste deel van de week in de kennel. Er zijn helaas niet genoeg speelplaatsen voor zoveel honden.

Sinds ervaren vrijwilligster Miranda van Blitterswijk – zij woont en werkt al vanaf 2004 in asielen in Spanje – bij asiel Vilafranca binnen kwam lieten de honden uit dit asiel haar niet meer los. Hun kansen op een baasje in Spanje zelf zijn namelijk zo goed als nihil. En er zitten zo ontzettend veel leuke, lieve en bijzondere honden. Honden die hun mooiste jaren achter tralies moeten doorbrengen, terwijl ze zulke geweldige maatjes zouden zijn.

Miranda selecteert, samen met voorzitter Natasja van Dam van stichting ProZUS de honden die zullen worden bemiddeld. Daarvoor is het belangrijkste criterium dat de honden zich goed kunnen aanpassen aan de huiselijke omstandigheden en daarnaast voldoen aan de meeste wensen die wij als mensen hebben als we een hond willen adopteren.

        Naar de website          

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl