Hond herplaatsen vanwege emigratie
Je gaat eindelijk die droom verwezenlijken en verhuist naar het buitenland. Je hebt gecontroleerd of je je hond mee kunt nemen naar je nieuwe woonbestemming, maar het blijkt lastig om je hond mee te verhuizen. Je krijgt in het nieuwe land een baan die meer tijd vraagt of je verhuist naar een etage, terwijl je altijd in een ruimer huis hebt gewoond. Het kan ook zijn dat het houden van honden in huis niet zo gebruikelijk is. Je overweegt je hond ter adoptie aan te bieden vanwege je emigratie.
Voor een kortere periode naar het buitenland
Het kan zijn dat je eerst een proefperiode voor je emigratie in gedachte hebt. Je kunt je hond dan tijdelijk laten opvangen door vrienden of familieleden. Een pension kan ook een oplossing zijn. Een ander alternatief is dat je op zoek gaat naar een oppas. Via Verhuisdieren vind je veel mensen die - vaak in de buurt - bereid zijn om een tijdje voor je hond te zorgen. Je maakt zelf afspraken over een eventuele vergoeding en kunt vooraf kennismaken met deze mensen. Maak een profiel aan voor je hond om potentiële matches te bekijken.
De grote stap: de echte emigratie
Je weet het zeker en je vertrekt voor langere tijd naar het buitenland. Je hebt vooraf goed geïnformeerd wat de mogelijkheden zijn om je hond mee te nemen naar het buitenland. Alles bij elkaar opgeteld, heb je toch besloten om je hond ter adoptie aan te bieden.
Herplaatsen via Verhuisdieren
Als je een nieuw baasje zoekt voor je hond, is Verhuisdieren de beste optie. Op dit online matchingplatform geef je de wensen voor je hond aan. Als reden van herplaatsing noem je ‘emigratie’. Mensen die een hond zoeken, ontdekken of ze een match hebben met jou en je hond. Zo ja, dan verschijnen jouw contactgegevens en kan de geïnteresseerde bellen of e-mailen voor vragen of een eerste ontmoeting.
Waar moet je aan denken als je hond wel meegaat?
Als je naar het buitenland emigreert, is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt.
- Zorg dat je hond de juiste inentingen heeft
- Denk aan een dierenpaspoort
- Laat je hond chippen als dit nog niet gebeurd is
- Ga na of het ras niet verboden is in het land van emigratie
- Bedenk of je voldoende tijd en ruimte hebt voor je hond
- Onderzoek of er voldoende uitlaatplaatsen zijn in de buurt
- Ga wet- en regelgeving rondom huisdieren na via de ambassade
Per auto reizen met de hond voor emigratie
Afhankelijk van je bestemming, reis je met de auto of het vliegtuig. Met de auto is het verstandig om elke twee uur een kwartier te stoppen om je hond uit te laten. Hierbij geldt: liever vaker kort, dan langer doorrijden. Zorg voor voldoende vers water. Als je hond wagenziekte heeft, wil je liever geen langere autoreis maken. Zie je geen andere mogelijkheid, dan is het verstandig om te overleggen met de dierenarts of speciale medicatie kan helpen.
Per vliegtuig reizen met je hond
Ga je met het vliegtuig emigreren? Houd er dan rekening mee dat je je hond vaak eerder moet inchecken. Bij KLM moet je bijvoorbeeld je hond eerst afgeven bij een dierenhotel. Daar vangen speciaal opgeleide dierenverzorgers je hond op. Tijdens de vlucht verblijft je hond in een gedeelte van het vliegtuig dat bestemd is voor dieren en andere vracht. In sommige gevallen kan je hond ook mee als ‘handbagage’. Let op dat er vaak een bepaalde leeftijdsgrens voor de hond gehanteerd wordt. Informeer bij je maatschappij naar de voorwaarden om het dier naar het buitenland te kunnen vervoeren.
Je hond toch herplaatsen vanwege emigreren
Je wist eerder niet dat er veel kwam kijken bij het vervoeren van een hond naar het buitenland. En ook eenmaal in het buitenland is niet zeker of je goed voor de hond kunt zorgen. Adoptie lijkt toch de enige mogelijkheid.
Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn
Steun de stichting
- Ontvang notificaties van nieuwe matches
- Bekijk contactgegevens van matches
- Support onze stichting voor 1 jaar