Plaatsprofiel aanmaken voor je huisdier

Verhuisdieren matcht huisdieren die een nieuw baasje zoeken met mensen die op zoek zijn naar een hond, kat, of konijn, waarbij het belang van het dier voorop staat. Het ideale baasje voor je huisdier wordt via onze matchingsite gefilterd. Wij leggen je uit hoe je een plaatsprofiel aanmaakt voor jouw huisdier.


   Huisdier herplaatsen   

 1. Voorbereiding: zorg dat je twee korte beschrijvingen op je computer of telefoon hebt staan waarin je meer vertelt over je dier en een toelichting over de reden van herplaatsing en/of van de eventuele adoptiebijdrage. Het is niet toegestaan contactgegevens te vermelden in het profiel. Zorg er verder voor dat je mooie foto's hebt van je huisdier. 
  Let op: de foto’s moeten een liggend (horizontaal) formaat hebben. Je hebt er minimaal één nodig, maar we raden je aan om zeker een stuk of vier foto's van je huisdier te uploaden. Klik hier voor tips om de ideale profielfoto's te maken. Je hebt ook de mogelijkheid om een Youtube-filmpje toe te voegen. Dit wordt door de zoekers vaak erg gewaardeerd.
 2. Plaatsprofiel verhuisdier aanmaken: om je huisdier te kunnen plaatsen, maak je eerst een account aan via ‘inloggen’ rechtsboven op de website. Heb je een account dan ben je bij elk bezoek aan onze website als het goed is al ingelogd. Klik op de knop 'PLAATS HUISDIER' op onze website om verder te gaan. Wil je dieren herplaatsen die bij elkaar moeten blijven, volg dan de aanwijzingen bij het aanmaken van het plaatsprofiel via ‘Hoe plaats ik 2 onafscheidelijke dieren samen?’ Je kunt de profielen pas aan elkaar koppelen na publicatie (je krijgt bericht als de profielen zijn gecontroleerd en gepubliceerd).
  Je wordt nu vanzelf meegenomen door de vragenlijst. Alle vragen/velden moeten ingevuld zijn, anders kun je het profiel niet online zetten/publiceren. Controleer je profiel nadat je hem hebt aangemaakt. Daarna klik je op ‘opslaan’. Pas als je op de knop ‘Publiceer’ hebt geklikt is het profiel zichtbaar op de website.
  Let op: je plaatsprofiel is twee maanden geldig. Als je in die periode nog geen match hebt gevonden voor je dier dan kun je het plaatsprofiel verlengen. Je krijgt wekelijks een mail met een link om je profiel te beheren (aangeven dat het dier gereserveerd is of een succesmatch melden). Vergeet niet het profiel te verwijderen als je een nieuw baasje hebt gevonden en de succesmatch bij ons hebt aangemeld. Er zijn geen kosten verbonden om een plaatsprofiel aan te maken op Verhuisdieren.nl.
   
 3. Geïnteresseerden: onze supporters kunnen - als ze matchen met jouw dier - interesse tonen. Zodra ze dat doen krijg je daar via de mail automatisch bericht van. Ook kunnen de geïnteresseerden nu contact met jou opnemen (via de telefoon en de mail).
  Let op: het is heel belangrijk dat je goed aangeeft wanneer je bereikbaar bent. En dat je iedereen die reageert een bericht terugstuurt, ook als je al in gesprek bent met een potentiële adoptant of kennismakingsbezoeken hebt ingepland. Wees eerlijk en duidelijk in je communicatie. Check ook altijd even je spamfolder voor berichten.
   
 4. Gereserveerd / Succesmatch: zorg ervoor dat je plaatsprofiel up to date is. Je kunt het profiel op ‘gereserveerd’ zetten bijvoorbeeld als je een proefperiode met elkaar hebt afgesproken of als er nog een kennismaking gaat plaatsvinden. ‘Nieuwe’ geïnteresseerden in je dier kunnen dan geen interesse meer tonen of reageren.
   
 5. Heb je het ideale nieuwe baasje voor je dier gevonden dan vragen we je om de succesmatch bij ons aan te melden. Dit kan heel gemakkelijk via het verwijderen van je plaatsprofiel.

   Huisdier herplaatsen   

HUISREGELS

 • De maximale adoptiebijdrage mag niet overschreden worden!
 • Een geldig telefoonnummer is verplicht.
 • Ga respectvol met elkaar om en zorg ervoor dat je bereikbaar bent op de door jou aangegeven dagen en tijdstippen.
 • Het dier moet in een huiselijke omgeving verblijven. Dus geen asiel of kennel.
 • Het dier moet in Nederland, België, of net over de grens van Duitsland verblijven.
 • Er mag niet gehandeld worden! Verhuisdieren is bedoeld voor dieren die noodgedwongen een nieuw baasje zoeken, dus niet voor de verkoop van een nest puppies of kittens.

Als je een succesmatch hebt, wordt een donatie aan onze stichting erg op prijs gesteld. Hiermee kunnen we nog meer dieren helpen aan hun ideale match.


Heb je nog vragen over de werkwijze van Verhuisdieren? Mail deze dan naar support@verhuisdieren.nl

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

 • Ontvang notificaties van nieuwe matches
 • Bekijk contactgegevens van matches
 • Support onze stichting voor 1 jaar