Huisdier herplaatsen

Verhuisdieren matcht huisdieren die een nieuw baasje zoeken met mensen die op zoek zijn naar een hond, kat, konijn of paard, waarbij het belang van het dier voorop staat. Het ideale baasje voor je huisdier wordt via onze matchingsite gefilterd. De contactgegevens worden alleen uitgewisseld als de huisdierzoeker matcht met je dier en onze supporter is geworden. Dierenhandel is verboden!PLAATSPROFIEL AANMAKEN

 1. Klik op de knop 'PLAATS EEN DIER' op de homepage om te beginnen.
 2. Om je dier te kunnen plaatsen, maak je eerst een account aan zodat wij de juiste matches voor je kunnen vinden. Vertegenwoordig je een stichting dan moet je een apart account aanmaken. Je ziet deze link vanzelf bij het inlogvenster.
 3. Je wordt daarna vanzelf meegenomen door de website. Door de vragen te beantwoorden maak je het profiel aan.
 4. Zorg dat je twee korte beschrijvingen klaar hebt liggen voor de tekstvensters waarin je meer kunt vertellen over je dier, de reden van herplaatsing en een toelichting van de eventuele adoptiebijdrage.
 5. Zorg dat je mooie foto's hebt van je huisdier. Je hebt er minimaal één nodig, maar we raden je aan om zeker een stuk of vier foto's van je huisdier te uploaden. Zorg dat je kiest voor foto's met een liggend formaat, dan komen ze optimaal tot hun recht in de website. Klik hier voor tips om de ideale profielfoto's te maken. Je hebt ook de mogelijkheid om een YouTube filmpje toe te voegen.
 6. Controleer je profiel nadat je hem hebt aangemaakt. Daarna activeer je het profiel in 'Jouw account'. Pas nadat je het profiel definitief hebt geactiveerd, is het zichtbaar op de website.
 7. Er zijn voor particulieren geen kosten aan verbonden om een plaatsprofiel aan te maken op Verhuisdieren. Stichtingen die meer dan drie dieren willen plaatsen en gastgezinnen willen zoeken, vragen we om een bijdrage te doen van minimaal €60,- voor één jaar. Lees meer.
 8. Heb je een profiel aangemaakt dan kun je bij je volgende bezoek aan de website rechtsboven inloggen. Vaak herkent je computer de inloggegevens en word je automatisch ingelogd.

DIEREN SAMEN HERPLAATSEN

 • Je maakt eerst een profiel aan van het eerste dier. Bij het aanmaken van het profiel van je tweede dier krijg je de mogelijkheid om aan te geven dat dit dier onafscheidelijk is van een ander dier en dus samen herplaatst moet worden.

PROFIEL BEHEREN

 • Je zoekprofiel is twee maanden geldig! Als je nog geen match hebt gemaakt voor je dier dan kun je zelf je profiel verlengen.
 • Je krijgt wekelijks een mail met een link om je profiel te beheren. Zo kun je de datum beschikbaarheid updaten, aangeven dat het dier gereserveerd is of een succesmatch melden.
 • Vergeet niet je profiel te verwijderen als je een match hebt gemaakt.
 • Denk je het ideale baasje gevonden te hebben? Kijk dan eens bij de Huisdierenbijsluiter voor een adoptieovereenkomst en tips die je kunt gebruiken voor je je dier definitief gaat herplaatsen.

TIPS VOOR SNELLERE HERPAATSING

 • Breng je dier onder de aandacht op social media door de share buttons bij het profiel van je dier te gebruiken.
 • Plaats een YouTube filmpje. Als je de mogelijkheid hebt om een filmpje van je dier te maken, doe dat dan zeker. De YouTube-link kun je bij het aanmaken van het profiel van je dier invoeren. Video's worden over het algemeen erg gewaardeerd.
 • Verhuisdier in de krant. Regelmatig hebben we de mogelijkheid om Verhuisdieren onder de aandacht te brengen in verschillende huis-aan-huis kranten. Wil je dat jouw huisdier daarvoor in aanmerking komt? Mail dan naar red@verhuisdieren.nl.

HUISREGELS

 • Het dier moet in Nederland, België, of net over de grens van Duitsland verblijven.
 • Het dier moet in een huiselijke omgeving verblijven. Dus geen asiel of kennel.
 • Er mag niet gehandeld worden. Het maximaal aangegeven adoptiebedrag mag niet overschreden worden.
 • Verhuisdieren is bedoeld voor dieren die noodgedwongen een nieuw baasje zoeken, dus niet voor de verkoop van een nest puppies.

* Als je een match hebt gemaakt wordt een donatie aan onze stichting erg op prijs gesteld. Hiermee kunnen we nog meer dieren helpen aan hun ideale match.

Heb je nog vragen over de werkwijze van Verhuisdieren? Mail deze dan naar support@verhuisdieren.nl