Huisdier herplaatsen

Verhuisdieren matcht huisdieren die een nieuw baasje zoeken met mensen die op zoek zijn naar een hond, kat, of konijn, waarbij het belang van het dier voorop staat. Het ideale baasje voor je huisdier wordt via onze matchingsite gefilterd.


Heb je een hond of kat waar je niet meer voor kunt zorgen? Bijvoorbeeld vanwege tijdgebrek, je gezondheid of omdat het dier niet klikt met je andere huisdieren of kinderen? Dan heb je maar één doel en dat is het vinden van een leuk baasje voor je dier. Verhuisdieren.nl helpt je bij het vinden van de perfecte match, zodat jouw dier een fijn, nieuw thuis krijgt.

 • Gratis een plaatsprofiel aanmaken
 • Matchen op basis van de wensen van je huisdier
 • Alleen reacties van echt geïnteresseerden
 • Nieuwe matches automatisch via e-mail
 • Maximale invloed op je keuze voor het nieuwe baasje

   Huisdier herplaatsen   

Vind de perfecte match voor jouw huisdier

Als je een nieuw baasje zoekt voor je dier is dat vaak een moeilijke beslissing. Je wilt het beste voor je dier, ook wanneer je zelf niet meer voor hem of haar kunt zorgen. Je zoekt daarom een baasje dat helemaal bij hem past. Bij Verhuisdieren koppelen we jouw dier aan precies dat baasje. Je dier vertrekt vanuit jouw huis direct naar zijn nieuwe onderkomen. Zo blijft hem een stressvol verblijf in het asiel bespaard. En omdat het zoeken en plaatsen van dieren bij Verhuisdieren niet anoniem gebeurt, weet je precies waar jouw dier terecht komt. Dat geeft een prettig gevoel.

Wel of niet herplaatsen?

Het herplaatsen van je dier is geen eenvoudige beslissing. En in sommige gevallen is het gelukkig ook niet de enige oplossing.

Schakel een gedragsexpert in

Denk je erover om je dier te herplaatsen omdat hij niet goed klikt met andere dieren of kinderen in huis? Of heb je een hond die veel blaft of een kat die sproeit? Verschillende gedragsexperts hebben zich vrijwillig aan Verhuisdieren verbonden. Je kunt ze om hulp vragen wanneer je even niet meer weet wat te doen met je dier. Op deze manier willen we voorkomen dat dieren onnodig herplaatst worden.

Vind een oppas voor je dier

Wil je je dier herplaatsen omdat je (tijdelijk) geen tijd hebt om voor je dier te zorgen, bijvoorbeeld vanwege je werk of ziekte? Het is mogelijk om via Verhuisdieren hulp te vinden bij de verzorging van je huisdier. Je kunt hier een tijdelijke oppas vinden, maar ook structurele hulp bij de verzorging van je dier.

Succesmatches

Bekijk hier een aantal succesverhalen van dieren die gelukkig zijn bij hun nieuwe baasje.

Bekijk succesmatches

Hoe herplaats ik mijn huisdier?

Zie je echt geen andere oplossing dan het herplaatsen van je hond, kat of konijn? We leggen je graag uit hoe je een nieuw baasje vind voor je dier.

Voorbereiding

Zorg dat je twee beschrijvingen van je dier klaar hebt, één waarin je vertelt over je dier en één waarom je een nieuw baasje voor hem of haar zoekt. Maak ook een of meerdere mooie foto’s en eventueel een video.

Plaatsprofiel aanmaken

Maak vervolgens een profiel aan voor je dier. Voeg een beschrijving van je dier toe en plaats een aantal foto’s of een video. Het aanmaken van een plaatsprofiel is gratis. Wij gaan nu voor je aan de slag en zoeken matches van potentiële nieuwe baasjes die het beste bij jou huisdieren passen. We maken deze match op basis van de wensen en het karakter van jouw dier.

Reageer op geïnteresseerden

Voordat geïnteresseerden contact met jou op kunnen nemen, worden ze supporter en betalen ze € 25,-. Wanneer iemand op jouw dier reageert, zijn ze dus echt geïnteresseerd en passen ze bij jouw huisdier. Geef daarom goed aan wanneer je bereikbaar bent en reageer altijd op berichtjes van potentiële adoptanten.

Houd je profiel up-to-date

Zorg ervoor dat je plaatsprofiel up-to-date is. Je kunt aangeven dat je dier gereserveerd is, bijvoorbeeld als je een proefperiode hebt afgesproken of als er nog een kennismaking gaat plaatsvinden. Zo voorkom je teleurstelling bij andere geïnteresseerden.

Verwijder je profiel

Heb je het perfecte nieuwe baasje voorjouw dier gevonden? Verwijder dan je profiel.

Dier herplaatsen

Nu is het tijd voor de overdracht. Hoe je dit het beste kunt aanpakken lees in het artikel tips bij overdracht hond of tips bij overdracht kat.

Let op: voordat je definitief overgaat tot het herplaatsen van je dier check dan eerst nog even deze link: Huisdierenbijsluiter

Tips voor snellere herplaatsing: breng je dier onder de aandacht op social media door de share buttons bij het profiel van je dier te gebruiken. Ook hebben we regelmatig de mogelijkheid om Verhuisdieren onder de aandacht te brengen in verschillende huis-aan-huis kranten. Wil je dat jouw huisdier daarvoor in aanmerking komt? Mail dan naar pers@verhuisdieren.nl.

Als je een succesmatch hebt, wordt een donatie aan onze stichting erg op prijs gesteld. Hiermee kunnen we nog meer dieren helpen aan hun ideale match.


Heb je nog vragen over de werkwijze van Verhuisdieren? Mail ze dan naar support@verhuisdieren.nl

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

 • Ontvang notificaties van nieuwe matches
 • Bekijk contactgegevens van matches
 • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

 • Verschillende manieren om te doneren
 • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
 • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.