Huisdier adopteren

Verhuisdieren matcht tweedekans huisdieren online met een ideaal nieuw baasje.


Click here for English

Waarom adoptiedier via Verhuisdieren

 • Vind een hond, kat of konijn die bij jou past
 • Geen dierenhandel
 • Elke dag om 6:00 nieuwe matches in je mail

Resultaten:

 • Gemiddeld 900 matches per maand
 • Gebruikers waarderen ons met 4,4 sterren
 • Meer dan 2,5 miljoen bezoekers per jaar

Huisdier zoeken
 

 1. Onze website: via zoek huisdier kun je alle dieren zien die een nieuw thuis zoeken. Deze dieren zitten nog gewoon bij hun huidige eigenaar en dus niet bij Verhuisdieren. Gebruik de filteropties om specifieker te zoeken. Je ziet ook de dieren waar je geen match mee bent. Pas als je een zoekprofiel aanmaakt kun je zien met welke dieren je een goede match bent. Hiervoor moet je wel eerst een account aanmaken

  Let op: Verhuisdieren.nl is niet de eigenaar/verzorger van de dieren die op de website staan.

 2. Het zoekprofiel aanmaken: om gericht te kunnen zoeken naar een verhuisdier maak je eerst een account aan via ‘inloggen’ rechtsboven op de website. Heb je al een account dan ben je bij elk bezoek aan onze website als het goed is al ingelogd. Klik op zoek huisdier om een zoekprofiel aan te maken. Je wordt vanzelf meegenomen door de vragenlijst. Je kunt je antwoorden altijd aanpassen of je zoekprofiel verwijderen via de knop ‘bewerken’. De dieren die je in je zoekprofiel ziet staan zijn jouw matches. Je kunt de matches filteren op afstand of zoeken op naam. Als er nieuwe matches aan je zoekprofiel zijn toegevoegd dan krijg je daar direct de volgende ochtend automatisch via e-mail bericht over (matchmails). Je kunt meerdere zoekprofielen aanmaken, maar we raden je aan om er niet meer dan drie aan te maken.
  Let op: je zoekprofiel is twee maanden geldig. Je kunt dit simpel en kosteloos voortzetten door regelmatig op de knop ‘verlengen’ te klikken. Verwijder je zoekprofiel(en) als je geen mails over nieuwe matches meer wilt ontvangen.

 3. Jouw matches: de matches zijn de dieren die op basis van jouw voorkeuren en levenswijze het beste bij je passen. Je kunt je matches opslaan en daarmee aanmerken als favoriet (hartje), zodat ze makkelijk terug te vinden zijn in je zoekprofiel. Wil je in contact komen met de eigenaar/stichting/het gastgezin van één van jouw matches, dan vragen we je om onze supporter te worden. Zodra je onze supporter bent kun je interesse tonen in jouw match en daarna zijn de contactgegevens van de eigenaar/de stichting/het gastgezin zichtbaar in het profiel van het dier.

  Let op: match je niet met een dier dat je gezien hebt? Zoek het profiel van het dier dan op (filter op naam) en lees het profiel nog eens goed door. Er is altijd een reden waarom je niet met een dier matcht. Dit kan iets zijn wat overkomelijk is, zoals de grootte of de leeftijd, maar het kan ook iets zijn wat je echt niet zoekt in het dier zoals jachtinstinct of dat het dier niet met kinderen samen kan. Je kunt in het profiel van het betreffende dier op 'Waarom match ik niet?' kllikken om te zien op welke punten van de vragenlijst je geen match bent. 

 4. Het supporterschap: voor een minimale bijdrage van € 25,- help je mee om Stichting Verhuisdieren draaiende te houden en onze doelstelling te realiseren: het op een veilige manier herplaatsen van tweedekans-huisdieren en zodoende asielplaatsing voorkomen. Je betaalt dus niet voor één dier, maar voor alle dieren. Via je account kun je heel gemakkelijk onze supporter worden. Het supporterschap wordt dan automatisch gekoppeld aan je account en zodoende kun je direct interesse tonen in je matches.

  Let op: kun je niet internetbankieren, dan kun je de supportersbijdrage ook overschrijven. NB: stuur dan altijd even een mail naar support@verhuisdieren.nl zodat we je supporterschap handmatig kunnen koppelen aan je account.
  - Het supporterschap is één jaar geldig en wordt niet automatisch verlengd.
  De supportersbijdrage kan niet worden teruggevorderd.

 • Interesse tonen: als je via je zoekprofiel klikt op de match van jouw keuze en vervolgens klikt op ‘Toon interesse’ dan krijgt de eigenaar/stichting/het gastgezin automatisch bericht dat je serieuze interesse hebt in het dier. Je kunt natuurlijk ook altijd op de door de eigenaar vermeldde tijdstippen een mail sturen of bellen.

  Let op: een adoptie gaat soms heel snel, het kan zijn dat de match waar jij interesse in hebt in de tussentijd al is gereserveerd. Ook kan het soms even duren voordat de eigenaar/stichting/het gastgezin reageert/contact met je opneemt, maar binnen 12 tot 24 uur is normaal. Check ook altijd je spamfolder. Heb je nog steeds niks gehoord? Dan kun je er via het profiel van het dier melding van maken. Er wordt dan automatisch een bericht verstuurd naar de eigenaar/stichting/het gastgezin met het verzoek om contact met je op te nemen.

  Belangrijk
  • Voor honden mag geen aanbetaling gedaan worden; je ontmoet de hond eerst!
  • Voor katten die uit het buitenland rechtstreeks naar de adoptant gaan mag maximaal €50,- aanbetaling gevraagd worden. 
  • Honden mogen NIET rechtreeks vanuit het buitenland bij de adoptant geplaatst worden; honden zitten eerst bij een gastgezin of opvang in Nederland. 

 1. Succesmatch: ben jij de gelukkige die het dier mag adopteren? Gefeliciteerd! Zorg er wel voor dat je jezelf goed voorbereid op de overdracht, want jij bent zelf verantwoordelijk voor een succesvolle adoptie. Verhuisdieren speelt geen rol in het adoptieproces! Lees daarom altijd onze huisdierenbijsluiter met tips en adviezen over het adopteren van een tweedekans-huisdier, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en optimaal kunt gaan genieten van de nieuwe huisgenoot. (Op deze pagina vind je ook een voorbeeld-herplaatsingsovereenkomst die je kunt downloaden.)

  Let op: het is heel belangrijk om de contactgegevens van het vorige baasje te bewaren, zodat je eventueel nog vragen kunt stellen nadat je het dier hebt geadopteerd. Veel stichtingen doen aan nazorg en maken gebruik van hun eigen adoptieovereenkomst; lees dit altijd goed door zodat je weet wat je rechten zijn als er onverhoopt toch iets misgaat. Blijkt de adoptie geen goede match te zijn? Neem dan altijd eerst contact op met de vorige eigenaar of stichting en overleg samen wat jullie gaan doen. Het belangrijkste is uiteraard dat het belang en welzijn van het dier voorop blijft staan. Nogmaals: Verhuisdieren maakt alleen een voorselectie van het aanbod van dieren op onze site die het beste bij je passen. Je legt zelf contact met de huidige eigenaar en jullie maken onderling afspraken over de adoptie.

  Huisdier zoeken

  Nog vragen over de werkwijze van Verhuisdieren? Mail deze naar support@verhuisdieren.nl

  Click here for English

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

 • Ontvang notificaties van nieuwe matches
 • Bekijk contactgegevens van matches
 • Support onze stichting voor 1 jaar