Huisdier herplaatsen

Verhuisdieren matcht tweedekans huisdieren online met een een nieuw baasje die echt bij ze past.


Click here for English

Waarom herplaatsen via Verhuisdieren.nl

  • Gratis een plaatsprofiel aanmaken
  • Voor honden, katten en konijnen
  • Matching op basis van behoeften dier
  • Dieren kunnen ook samen herplaatst worden
  • Alleen reacties van geïnteresseerden
  • Nieuwe matches automatisch via e-mail

Huisdier herplaatsen

Vind de perfecte match voor jouw huisdier

Als je een nieuw baasje zoekt voor je dier is dat vaak een moeilijke beslissing. Je wilt het beste voor je dier, ook wanneer je zelf niet meer voor hem of haar kunt zorgen. Je zoekt daarom een baasje dat helemaal bij hem past. Bij Verhuisdieren koppelen we jouw dier aan precies dat baasje. Je dier vertrekt vanuit jouw huis direct naar zijn nieuwe onderkomen. Zo blijft hem een stressvol verblijf in het asiel bespaard. En omdat het zoeken en plaatsen van dieren bij Verhuisdieren niet anoniem gebeurt, weet je precies waar jouw dier terechtkomt. Dat geeft een prettig gevoel.

Wel of niet herplaatsen?

Het herplaatsen van je dier is geen eenvoudige beslissing. En in sommige gevallen is het gelukkig ook niet de enige oplossing.

Hulp bij (gedrags-)probleem?

Heeft jouw dier een (gedrags-)probleem? Dan kun je ook eerst nog proberen dat probleem aan te pakken en op te lossen. Via ons andere platform - de Huisdierenschool - kun je verschillende cursussen volgen om bijvoorbeeld verlatingsangst bij je hond aan te pakken. Of om er achter te komen waarom je kat niet zindelijk is. 

Bezoek de Huisdierenschool

Vind een oppas voor je dier

Wil je je dier herplaatsen omdat je (tijdelijk) geen tijd hebt om voor je dier te zorgen, bijvoorbeeld vanwege je werk of ziekte? Het is mogelijk om via Verhuisdieren hulp te vinden bij de verzorging van je huisdier. Je kunt hier een tijdelijke oppas vinden, maar ook structurele hulp bij de verzorging van je dier. Misschien hoef je je dier dan niet te herplaatsen!

Succesmatches

Bekijk hier een aantal succesverhalen van dieren die gelukkig zijn bij hun nieuwe baasje.

Bekijk succesmatches

Hoe herplaats ik mijn huisdier?

Zie je echt geen andere oplossing dan het herplaatsen van je hond, kat of konijn? We leggen je graag uit hoe je een nieuw baasje vind voor je dier.

Voorbereiding

Zorg dat je twee beschrijvingen van je dier klaar hebt, één waarin je vertelt over je dier en één waarom je een nieuw baasje voor hem of haar zoekt. Maak ook een of meerdere mooie foto’s en eventueel een video.

Plaatsprofiel aanmaken

Maak vervolgens een profiel aan voor je dier. Voeg de beschrijving van je dier toe en plaats een aantal foto’s of een video. Het aanmaken van een plaatsprofiel is gratis. We raden het aan om altijd een bedrag te vragen voor je dier, dit noemen we de 'adoptiekosten'. Voor een hond mag je maximaal € 275,- vragen, voor een kat € 75,- en voor een konijn € 25,- Heb je het profiel van je dier aangemaakt, dan gaan we voor je aan de slag en zoeken matches van potentiële nieuwe baasjes die het beste bij jouw huisdier(en) passen. We maken deze matches op basis van de wensen en het karakter van jouw dier.

Reageer op geïnteresseerden

Voordat geïnteresseerden contact met jou op kunnen nemen, worden ze supporter van Stichting Verhuisdieren en betalen ze eenmalig € 25,-. Wanneer iemand op jouw dier reageert, zijn ze dus echt geïnteresseerd en passen ze bij jouw huisdier. Geef daarom goed aan wanneer je bereikbaar bent en reageer bij voorkeur binnen 48 uur op berichten van potentiële adoptanten.

Houd je profiel up-to-date

Zorg ervoor dat je plaatsprofiel up-to-date is. Je kunt aangeven dat je dier gereserveerd is, bijvoorbeeld als je een proefperiode hebt afgesproken of als er nog een kennismaking gaat plaatsvinden. Je kunt interesses verwijderen en de reden aangeven waarom je niet voor deze geïnteresseerde hebt gekozen. Dit is wel zo netjes en zo voorkom je teleurstelling bij de andere geïnteresseerden.

Verwijder je plaatsprofiel

Heb je het perfecte nieuwe baasje voor jouw dier gevonden? Meld de succesmatch bij ons aan (na of vlak voor de werkelijke overdracht) en verwijder je plaatsprofiel. We raden het absoluut aan om de succesmatch aan te melden, omdat de nieuwe baasjes tips en adviezen van ons krijgen in het eerste jaar van de adoptie.

Dier herplaatsen

Nu is het tijd voor de overdracht. Hoe je dit het beste kunt aanpakken lees in het artikel tips bij overdracht hond of tips bij overdracht kat.

Let op: voordat je definitief overgaat tot het herplaatsen van je dier check dan eerst nog even deze link: Huisdierenbijsluiter

Tips voor snellere herplaatsing: breng je dier onder de aandacht op je eigen social media door de link van het profiel van je dier zoals deze op onze website staat, te delen. Ook hebben we regelmatig de mogelijkheid om de verhuisdieren onder de aandacht te brengen in verschillende huis-aan-huis kranten. Wil je dat jouw huisdier daarvoor in aanmerking komt? Mail dan naar pers@verhuisdieren.nl.

Als je een succesmatch hebt, wordt een donatie aan onze stichting erg op prijs gesteld. Hiermee kunnen we nog meer dieren helpen aan hun ideale match.


Heb je nog vragen over de werkwijze van Verhuisdieren? Mail ze dan naar support@verhuisdieren.nl

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar