Strenge selectie voor populaire hond Saizo!

Achter alle succesmatches die we maken op Verhuisdieren, schuilen prachtige verhalen. Soms ontroerend, soms alleen maar blij. Het verhaal van Saizo is verdrietig, maar heeft wel een happy end. Voor oude baasje, nieuwe baasje en niet in de laatste plaats voor Saizo! 

Succesmatches Maaike van Poelje
06-07-2019

"Onze Sem is veertien en een half jaar oud geworden. Hij was een herplaatser, we hebben hem ooit via internet gevonden. Sem was een gouden hond! Onvervangbaar. Desondanks besloten we al snel na zijn heengaan dat we een andere hond wilden. Terwijl weer rond surften op het internet keken, tipte een kennis ons over Saizo. Ze had hem voorbij zien komen op de Facebookpagina van LINDAnieuws. Daar werden hondjes van Verhuisdieren gedeeld…

Verantwoord hond adopteren

Zodoende kwam ik terecht bij Stichting Verhuisdieren. Ik kende het platform nog niet. Bij het inloggen zag ik zijn foto en was ik meteen verkocht. Ook het verhaal achter zijn herplaatsing greep mij aan. Wanneer je vervolgens bij een match contact wilt opnemen met het baasje, moet je eerst een bedrag betalen. Sommige mensen haken hierdoor af. Ik vind het eigenlijk heel goed, want daarmee toon je aan dat je serieus bent. En dat je de adoptie van een huisdier graag goed en weloverwogen wilt doen.

Succesmatch Verhuisdieren

We merkten ook bij het oude bazinnetje dat zij haar hond veilig en verantwoord wilde herplaatsen. De redenen om voor Saizo een nieuw thuis te zoeken, waren haar veranderde leefomstandigheden. Haar relatie was uit gegaan en naast dat ze zelf in een emotioneel moeilijke periode zat, was haar nieuwe woon- en werksituatie niet meer wenselijk voor Saizo. Dat was ook merkbaar in zijn gedrag. Hij was niet meer zijn oude, vrolijke zelf. Ze wilde het beste voor hem en ze was ook zeer kritisch in haar selectie.

Zelf het nieuwe baasje selecteren

Toen we contact kregen vertelde ze me dat er meer mensen hadden gereageerd. Saizo had namelijk op de Facebookpagina van LINDAnieuws gestaan! Maar ze had tegen een aantal mensen al ´nee´ gezegd. Ze liet ons naderhand weten dat wij de eersten waren die aangevan eerst kennis te willen maken met Siazo. Dat gaf haar vertrouwen. Saizo woonde op dat moment in Leeuwarden en wij komen uit de provincie Groningen. De afstand was dus goed te doen. Eerlijk is eerlijk, een korte afstand maakt een bezoekje wel eenvoudiger.

Eerste ontmoeting met de hond

Bij de kennismaking dacht ik eerst, ojee, wat een nerveuze en bangige hond, hoe maak ik me hier beleefd weer snel uit de voeten? Maar al snel zagen we dat onder zijn nerveuze gedrag een hele lieve, nieuwsgierige hond zat. Toen we op de grond gingen zitten ontdooide hij al snel. Hij kwam uit zichzelf naar ons toe. Het voelde vanaf dat moment al heel goed. Tijdens de terugreis naar huis - we hadden afgesproken er van beide kanten even over na te denken - zei mijn dochter dat we voor hem moesten gaan. Hij was de hond die we zochten.

Succesvolle adoptie!

We hebben hem nu drie weken en het gaat fantastisch. Het is zo duidelijk: bij een stabiele situatie fleurt een hond op. We hebben een groot erf waar hij nu al los kan lopen, dat geeft geen problemen, ook niet voor de koeien. Hij gaat prima met de kinderen. Saizo is een gevoelige hond en kan wel reageren op bepaald gedrag. Wij hebben een dochter met autisme. Als zij soms overprikkeld thuiskomt na een schooldag, dan merk je dat hij dat oppikt. Maar zijn gedrag valt goed aan kinderen uit te leggen. Ach, en wanneer het te veel spanning geeft, geven we hem even rust in zijn bench. Dan is het voor iedereen, kinderen én hond, duidelijk dat Saizo even met rust gelaten moet worden.

Succesmatch Verhuisdieren

Actieve hond bij een actief baasje

Saizo is mensgericht en dat is het type hond dat bij ons past. Ik hou ervan om apporteerspelletjes te doen of samen hard te lopen. Ik ben ook al met hem op cursus gegaan. Het lijkt hem allemaal goed te bevallen. Natuurlijk moeten we nog wat aan elkaar wennen. Wij hebben nog geen ervaring met pups. De eerste kapot gekauwde schoenen zijn al in de kliko verdwenen en ook hebben we diverse gaten in de tuin moeten dichtgooien. Maar dat hoort erbij.   

Contact met oude baasje

We hebben nog steeds heel prettig contact met zijn oude bazinnetje. Dat zal voorlopig wel zo blijven. Ze is altijd welkom om Saizo te bezoeken en we houden haar op de hoogte van zijn wel en wee. Het is verdrietig om je dier te moeten afstaan wegens omstandigheden die je niet had voorzien. Maar als het dan toch moet, dan is dit wel een hele fijne manier. Uiteindelijk gaat het iedereen om het welzijn van Saizo."

         LEES HIER MEER SUCCESMATCHES         

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's
icon-arrow-left Created with Sketch.