Ward had al snel een sterke band met Mowgli

Ward (84) is vanaf 2011 weduwnaar en woonde sindsdien alleen in zijn woonboerderij. Hij is altijd een echte hondenliefhebber geweest en heeft dan ook door de jaren heen een aantal honden gehad met zijn vrouw en drie opgroeiende kinderen. Dit waren altijd labradors. Vorig jaar heeft hij zijn laatste labrador helaas in moeten laten slapen. Vier dagen daarna, in mei 2017, brandde zijn woonboerderij helemaal af. Dat waren twee heftige gebeurtenissen achter elkaar. Ward heeft zichzelf gelukkig in veiligheid kunnen brengen, en woont voorlopig in het "guesthouse" wat ook op zijn stuk grond staat. Maar hij mist toch wel aanspraak en gezelschap in huis. Gelukkig is die tijd voorbij: sinds twee weken is poes Mowgli (8) in zijn leven! "Ze brengt weer een stuk vreugde in huis", aldus Ward.

Succesmatches Trudy van den Wijngaard
01-09-2018

Waarom voor een kat gekozen en niet voor weer een labrador?

"Een hond is voor mij erg lastig, want ik wil af en toe ook weleens wat langer weg van huis. Dat gaat gewoon niet met een hond. Aanvankelijk wilde ik twee jaar geleden al een kat, maar dat was meer vanwege het muizenprobleem wat ik had. Ik heb toen diverse asiels bezocht en ook particuliere contacten gehad, maar daar kwam steeds niets uit. Toen heb ik het maar laten liggen en tijdelijk opgegeven. Totdat ik kort geleden iets in mijn mail vond over Verhuisdieren. Ik hoorde ook van iemand dat dat een ontzettend leuke site was. Nou, toen kwam van het een het ander."

Wat trok u zo aan in Mowgli?

"Kiezen was heel moeilijk, maar op een gegeven moment ben ik beter gaan kijken naar de beschrijvingen, en niet zozeer naar de plaatjes. Bij Mowgli's beschrijving dacht ik opeens: 'Dit is een treffer! Als het klopt wat hier staat dan is het een hele geschikte kat voor mij!' Ik viel dus echt op haar karakter. En het klopte inderdaad, want toen ik op bezoek ging bij het oude baasje om kennis te maken klikte het meteen. Mowgli kwam gelijk al naast me zitten, dat was echt leuk! Overigens, ik val inmiddels ook op haar uiterlijk want ik vind haar ontzettend leuk en mooi!"

Succesvolle herplaatsingWaarom moest Mowgli weg?

"De eigenaresse kon Mowgli niet houden vanwege de heftige allergie van haar vriend, waar ze sinds kort mee samenleefde. Dat was heel erg, want ze was echt gek op die kat."

Is er nog contact met het oude baasje?

"Jazeker, we hebben WhatsApp contact en ik heb wat foto's gestuurd. Ze heeft ook gevraagd of ze Mowgli nog eens mocht komen bezoeken. Ik vind dat alleen maar leuk en begrijp dat ook heel goed want ze heeft duidelijk een sterke band gehad met deze poes. Dat gaat niet zomaar weg."

Hoe gaat het nu met Mowgli en wat is haar karakter?

"Ze is een ontzettend leuk, gezellig, vriendelijk dier. We hebben heel snel een band gekregen, wat ikzelf verrassend vind. Ze heeft ook erg haar best gedaan om ervoor te zorgen dat ik haar aardig vond haha. Ze is sterk mensgericht en komt regelmatig bij me zitten. Maar ze mag ook constant naar buiten als ze wilt, en dat doet ze dan ook. Buiten loopt ze met me mee, net als een hond. Heel bijzonder! Ze is ook geen bange kat, ook niet als er nieuwe mensen komen. Verder is ze heel erg intelligent want ze pakt de dingen, die ze weten moet, heel snel op. En ze praat ook veel hè, ze vertelt soms hele verhalen als ze binnenkomt. Dat probeer ik dan te vertalen in het Nederlands haha. Ja, ik ben heel erg blij dat ik nu een klein vriendinnetje heb... een levend wezen dat met mij communiceert en gezelligheid brengt."

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.